Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Τριάντα πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που ιδρύθηκε το Αέναον Χοροθέατρο του Ντανιέλ Λομέλ  (φωτ.). Η ιστορική ομάδα χορού ετοιμάζεται για την επάνοδό της με ένα επετειακό πρόγραμμα τεσσάρων παραστάσεων από τις 5 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210-34.25.410). Ο Γάλλος Ντανιέλ Λομέλ, σολίστ και καλλιτεχνικός συνδιευθυντής στο «Μπαλέτο του 20ού αιώνα» του Μορίς Μπεζάρ, μένει και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

…Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός Αμερικανός πιανίστας Claude Frank σε ηλικία 89 ετών. Ο Φρανκ, γεννημένος στη Γερμανία από Εβραίους γονείς, μετακόμισε με την οικογένειά του στο Παρίσι. Το 1940 διέφυγαν στην Πορτογαλία και τελικώς πήγαν στην Αμερική. Ο Κλοντ Φρανκ έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη το 1947 και αργότερα υπήρξε ένας από τους πρώτους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου της Βοστώνης. Ιδιαίτερα γνωστός έγινε για την ερμηνεία του στις σονάτες του Μπετόβεν, τις οποίες ηχογράφησε με την κόρη του τη δεκαετία του ’90.

…Σε λίγες μέρες ολοκληρώνει τις παραστάσεις του το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Οι αγνοούμενοι-Μια ενδιαφέρουσα ζωή» στο θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. 210-52.01.684). Η Αιμιλία Υψηλάντη, διευθύντρια του θεάτρου, πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Δέσποινας και είναι εξαιρετική. Μια γυναίκα που αναζητά τον αγνοούμενο στην Κύπρο μικρότερο αδελφό της αποκαλύπτει τους κρυφούς φόβους όλων μας να υπάρξουμε. Το καταλυτικό τέλος του έργου αποδεικνύει ότι το θέμα του δεν είναι οι αγνοούμενοι αλλά οι αγνοούντες.

…Μετά την εμφάνισή της στο έργο του Αλέξη Σταμάτη «Innerview» στο Ιδρυμα Κακογιάννη (οι παραστάσεις ολοκληρώνονται στις 6/1) η ταλαντούχος ηθοποιός Εύα Σιμάτου ετοιμάζεται για την ερμηνεία του ρόλου της Βαβυλώνας στο έργο «Αυτοκρατορία» του Γιώργου Βέλτσου, που θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή