Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Ρόμπερτ Στόουν (φωτ.). Μέσω του έργου του, ο Στόουν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση των ΗΠΑ -και όχι μόνο- για την εξωτερική πολιτική της, τοποθετώντας τους ήρωες των βιβλίων του σε αμφιλεγόμενες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, όπως ο πόλεμος του Βιετνάμ, τον οποίο είχε καλύψει ως ανταποκριτής του βρετανικού περιοδικού INK. Τη δεκαετία του ’60, συνδέθηκε με τον συγγραφέα Κεν Κέσι και τους θρυλικούς Merry Pranksters, συμμετέχοντας ενεργά στα γεγονότα που περιγράφει στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Prime Green: Remembering the Sixties».

…Σήμερα στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκατάστασης του νέου προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Δημητρίου Νανόπουλου, και του νέου αντιπροέδρου, Θανάση Βαλτινού. Στη διάρκεια της πρώτης δημόσιας συνεδρίας της Ακαδημίας για το 2015, ο απερχόμενος πρόεδρος, Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος, θα μιλήσει για «Το έργο των Κέντρων και των Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2014». Θα ακολουθήσει ομιλία του Δημητρίου Νανόπουλου με θέμα «Ενα νέο πλαίσιο-πρότυπο της θεωρίας του (Σύμ)παντός: Κοσμολογική, μη-κλιμακούμενη (no-scale) υπερβαρύτητα».

…Μαζί με τον θίασο Baked Bean Theatre, αποτελούμενο από ηθοποιούς με μαθησιακές δυσκολίες, εμφανίζεται απόψε στη σκηνή του λονδρέζικου θεάτρου Sadler’s Wells ο Χιου Γκραντ. Ο διάσημος ηθοποιός ενσαρκώνει τον φίλο του νεαρού πρωταγωνιστή, τον οποίο ενθαρρύνει να ασχοληθεί με την ηθοποιία παρά τα εμπόδια που του δημιουργεί η μαθησιακή του δυσκολία. Η υπόθεση βασίζεται στην πραγματική ιστορία του ηθοποιού Nigel Hollins, μέλους του Baked Bean Theatre, ο οποίος γνώρισε τον Hugh Grant τυχαία το 2012 και πλέον συνδέεται μαζί του με δεσμούς φιλίας.

…Mε αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του «Finis Graeciae» από τις εκδόσεις Ianos, ο Χρήστος Γιανναράς συνομιλεί με τον επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη για το σύγχρονο ελληνικό πρόβλημα της οικονομίας και της πολιτικής. Σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή