Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Να απαρνηθούν τον εξτρεμισμό παροτρύνει τους νεαρούς μουσουλμάνους της Γαλλίας ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν  (φωτ.), σε ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde. Υποστηρίζοντας ότι η ριζοσπαστικοποίηση είναι συνέπεια των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, κατηγορεί τη γαλλική κοινωνία ότι είναι θεμελιωμένη «στο χρήμα, στο κέρδος, στον διαχωρισμό και τον ρατσισμό». «Αδελφέ μου, αν ήξερες πόσο πονάω για σένα σήμερα, για σένα και την όμορφη θρησκεία σου που τόσο έχει στιγματιστεί, ταπεινωθεί και απομονωθεί…», αναφέρει, δηλώνοντας αποφασισμένος να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας.

…Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η σειρά ομιλιών με θεματικό άξονα την πόλη και την αρχιτεκτονική, που διοργανώνει η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY. Στην πρώτη διάλεξη της νέας χρονιάς, ο εκδότης του περιοδικού «+DESIGN», Δημήτρης Φακίνος, θα μιλήσει για τους λόγους, τις τάσεις και τις προοπτικές, αλλά κυρίως τα οπτικά αποτελέσματα του ελληνικού graphic design. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων «Εβδομος». Είσοδος ελεύθερη με κρατήσεις θέσεων στο 210-92.29.467 έως τις 2 μ.μ.

…Eκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μουσικού και δασκάλου Στέφανου Βασιλειάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του, διοργανώνει το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού σε συνεργασία με τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, της οποίας υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος. Το πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται σκηνοθετικά ο Κοραής Δαμάτης, περιλαμβάνει εικόνες από τη ζωή του, ομιλίες, καθώς και ζωντανή ερμηνεία επιλεγμένων έργων του. Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου στο θέατρο του Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό).

…Με τον Νίκο Θρασυβούλου θα συνομιλήσει απόψε ο Θανάσης Βαλτινός για τη ζωή, το έργο του και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Στη συνέχεια, ο συγγραφέας και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Συναντήσεις με συγγραφείς στο καφέ του Ιανού» (Σταδίου 24). Στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή