Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Τραγούδια που δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ, ακυκλοφόρητο υλικό, βίντεο, φωτογραφίες και αποσπάσματα ημερολογίων περιλαμβάνει το νέο ντοκιμαντέρ για τον Κερτ Κομπέιν (φωτ.) με τίτλο «Montage of Heck», σε σκηνοθεσία του Brett Morgen, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «Crossfire Hurricane» για τους Rolling Stones. Παραγωγός του φιλμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη, είναι η κόρη του διάσημου τραγουδιστή, Frances Bean, έτσι το συνεργείο είχε ελεύθερη πρόσβαση στο αρχείο και τα άδυτα του σπιτιού της οικογένειας Κομπέιν.

…Θεωρήθηκε δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους γλύπτες, που άφησε το στίγμα του στον 20ό αιώνα. Ο Χένρι Μουρ αγαπούσε τις μαλακές φόρμες, τις καμπύλες, και τα γλυπτά του δημιουργούν τη διάθεση στον θεατή να τα αγγίξει. Αντλούσε την έμπνευσή του από τη φύση, από τα βότσαλα και τα κοχύλια. Τον επόμενο μήνα ανοίγει η έκθεση στην γκαλερί Gagosian του Λονδίνου, όπου εκτός από τα έργα του, θα αναδημιουργηθεί το εσωτερικό ενός από τα ατελιέ του.

…To 9o  κατά σειρά άλμπουμ της Ισλανδής σταρ Bjork ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει περίπου σε ένα μήνα. Τίτλος του, Vulnicura. Οι θαυμαστές της το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, καθώς η προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά, Biophilia, είχε βγει το 2011. Εκκεντρική, ιδιαίτερη, με έφεση στον πειραματισμό και ένα εντελώς δικό της κοινό, που την ακολουθεί σε όλα της τα εγχειρήματα, η τραγουδίστρια δεν έχει να φοβηθεί κανέναν.

…Οσοι έβλεπαν το αμερικανικό σίριαλ «The Wire», στο οποίο είχε βάλει το χέρι του στο σενάριο και ο «δικός» μας Τζορτζ Πελεκάνος, είχαν πιο αγαπημένο χαρακτήρα τον Ομαρ. Ηταν ο έμπορος ναρκωτικών που έκλεβε τους πλούσιους και έδινε χρήματα στους φτωχούς. Ο ηθοποιός που τον υποδυόταν o Michael K. Williams εθίστηκε στην κοκαΐνη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και η πραγματική του ζωή άρχισε να θυμίζει αρκετά τα τεκταινόμενα στη δημοφιλή σειρά. Κατάφερε όμως να συνέλθει και τώρα επιστρέφει δριμύτερος στην ταινία «The Gambler», ριμέικ της επιτυχίας του 1974.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή