Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το φεστιβάλ των Καννών θα έχει δύο προέδρους της κριτικής επιτροπής του. Ο λόγος φυσικά για τους αδελφούς Τζόελ και Ιθαν Κοέν (φωτ.), οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση του προέδρου Πιερ Λεσκουρέ και έτσι θα έχουν τον κύριο λόγο αναφορικά με τα βραβεία στην 68η έκδοση του φεστιβάλ. Σημειώνεται πως οι δύο σπουδαίοι Αμερικανοί σκηνοθέτες έχουν κερδίσει το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής των Καννών καθώς και 4 Οσκαρ.

…Εφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η ηθοποιός Αν Κιρκμπράιντ, η οποία συμμετείχε για περισσότερο από 4 δεκαετίες στην τηλεοπτική «Coronation Street», τη μακροβιότερη σαπουνόπερα της αγγλικής τηλεόρασης (υπάρχει από το 1960 μέχρι σήμερα). Η Κιρκμπράιντ η οποία εμφανιζόταν στη σειρά από το 1972, είχε φτιάξει ένα «θρυλικό και «αξέχαστο», όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες της, χαρακτήρα ο οποίος έχει συμμετάσχει ούτε λίγο ούτε πολύ σε 1.439 επεισόδια.

…Στην ανακοίνωση ότι πρόκειται να παράγει τις δικές του ταινίες προχώρησε το Amazon. Οπως είναι γνωστό, ο διαδικτυακός κολοσσός αγοράς προϊόντων έχει τη δική του εταιρεία παραγωγής/ιντερνετικό κανάλι, το Αmazon Prime, το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής είχε κάνει μόνο τηλεοπτικές παραγωγές. Ωστόσο η κίνηση αυτή φέρνει πλέον το τοπίο διανομής και εκμετάλλευσης των ταινιών σε νέα πεδία, πολύ πιο ισχυρά συνδεδεμένα με το Διαδίκτυο. Αξιοσημείωτο είναι τέλος πως επικεφαλής των παραγωγών θα είναι ο Τεντ Χόουπ, γνωστός για τις δουλειές του στο «21 Γραμμάρια» και τα «Μυστικά της κρεβατοκάμαρας».

…Μετά τη μεγάλη επιτυχία των συναυλιών του Παύλου Παυλίδη στον «Σταυρό του Νότου», αυτές παίρνουν παράταση για δύο ακόμα εμφανίσεις αυτή την Παρασκευή και την επόμενη 30/1. Η ξεχωριστή φετινή ζωντανή προσέγγιση του δημοφιλούς τραγουδοποιού και της μπάντας του έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στον κόσμο, ο οποίος γεμίζει κάθε εβδομάδα ασφυκτικά την κεντρική σκηνή του «Σταυρού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή