Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Εχει καταλάβει αξιοζήλευτη θέση στη νεοελληνική θεατρική συγγραφή τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Κούφαλης  (φωτ.). Πάντα σε συνεργασία με τον αδελφό του Κωνσταντίνο. Το πιο καινούργιο έργο του, με τίτλο «Συγχώρεσέ με», παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στη Νέα Σκηνή του κτιρίου Τσίλλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου. Πλέον, αυτή η ιδιότυπη αλληλεξάρτηση των έξι ανθρώπων-ηρώων έγινε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σοκόλη». Και αύριο Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, θα παρουσιαστεί ως έκδοση στο Βιβλιοπωλείο του Εθνικού Θεάτρου στις 7 το απόγευμα.

…Μόλις κυκλοφόρησε! Η μουσική συνεργασία της Ριάνα με τον Πολ Μακάρτνεϊ  και τον Kάνιε Γουέστ με τίτλο «Four Five Seconds». Πρόκειται για ένα αργό κομμάτι που πρωταγωνιστεί η ακουστική κιθάρα και έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη συνεργασία του Μακάρτνεϊ με τον Γουέστ στο τραγούδι «When only one» που συζητήθηκε από τους μουσικούς κριτικούς αφού ήταν η πρώτη ηχογράφηση που είναι διαθέσιμη στο κοινό από τη συνάντηση δύο θρυλικών καλλιτεχνών.

…Ο βραβευμένος με Οσκαρ συνθέτης Alan Menken θα γράψει τη μουσική για το νέο μιούζικαλ «Mrs Doubtfire» που φέρνει στη σκηνή τη δημοφιλή ταινία όπου έπαιξε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Το κείμενο θα γράψει ο ηθοποιός και σεναριογράφος Harvey Fierstein ο οποίος έπαιζε τον αδερφό του Γουίλιαμς στην ταινία. Λέγεται ότι ήδη πριν από τον θάνατο του ηθοποιού τον Αύγουστο του 2014 είχε αρχίσει να δουλεύεται μια συνέχεια της ταινίας. «Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, όμως το απολαμβάνουμε», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλαν Μένκεν ο οποίος έχει γράψει επίσης μουσική για τις ταινίες «Πεντάμορφη και το Τέρας», «Ποκαχόντας», «Παναγία των Παρισίων» κ.ά.

…Επιστροφή σε έναν δικό μας αγαπημένο καλλιτέχνη. Ο λόγος για τον Στέφανο Κορκολή που ξεκινάει σειρά συναυλιών αυτό το Σάββατο (31/1) στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Αθηναΐδας. «Φάσμα Ασμάτων» ο τίτλος της βραδιάς, ένα «μουσικό φάσμα» που περιέχει άσματα, τραγούδια και μουσικές «κατευθείαν από την ψυχή» του Κορκολή. Μουσικές που γνωρίζουμε δοσμένες με πιο λιτό τρόπο, αλλά με μια διάθεση αναδημιουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή