Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λυρισμός, θεατρικότητα και ντελικάτη post-folk από τη Νορβηγίδα Ane Brun  (φωτ.) που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή (1/2) στη σκηνή του Gazarte. Η συναυλία της πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σόλο ευρωπαϊκής περιοδείας της, «Songs & Rarities Solo Acoustic Tour». Η βραβευμένη τραγουδοποιός γιορτάζει τα δέκα χρόνια ανεξάρτητης πορείας, κυρίως όμως, όπως λέει η ίδια, το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να φτιάχνει μουσική με τον δικό της τρόπο, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Η συναυλία αρχίζει στις 9 μ.μ. (Βουτάδων 32-34, Γκάζι).

…Μετά τη φοβερή εμφάνισή του στο «Rocky Horror Show» ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης επιστρέφει στο θέατρο Rex, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει τη δική του σκηνοθεσία για το βικτωριανό έργο «Αρμαντέιλ», γραμμένο το 1866 από τον Wilkie Collins. Η πλοκή ξεδιπλώνεται μέσα από μοιραίους έρωτες, ίντριγκες, δολοπλοκίες, εξαπατήσεις και δολοφονίες. Στο επίκεντρο όλων είναι η μυστηριώδης και όμορφη Λίντια Γκουίλτ, μία από τις πιο σκοτεινές γυναίκες στην ιστορία της λογοτεχνίας. Οι παραστάσεις ξεκινούν τη Δευτέρα (2/1, 7 μ.μ.).

…Ενας από τους καλύτερους Ελληνες τζαζίστες θα δώσει μία και μοναδική συναυλία την Κυριακή (1/2) στο Faust (Καλαμιώτου 11 & Αθηναϊδος 12, 10 μ.μ.). Ο λόγος για τον Γιώργο Ψυχογιό στη βραδιά με τίτλο «The Yiorgos Psihoyios Quartet in Paris». Μια groovy παράσταση όπου το ακορντεόν έχει τον κεντρικό ρόλο. Γνωστά κομμάτια της τζαζ σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, gipsy jazz, μουσικές από τον κινηματογράφο και συνθέσεις του Γιώργου Ψυχογιού.

…Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις μέρες ο πολυβραβευμένος δραματουργός και σκηνοθέτης Chistian Lollike για να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του έργου του «Manifesto 2083» (2/2, 9.30 μ.μ.) που παρουσιάζεται στο θέατρο Σημείο. Η απόδοση στα ελληνικά και η σκηνοθεσία είναι της Μαρίλλης Μαστραντώνη, ενώ παίζει ο Δημήτρης Αλεξανδρής. Το έργο βραβεύτηκε το 2013 με τη μεγαλύτερη διάκριση του δανικού θεάτρου, το βραβείο Reumert, και ανεβαίνει για πρώτη φορά εκτός Σκανδιναβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή