Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Γνωρίστηκαν πριν από λίγα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο. Τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και ο ηθοποιός Νίκος Ψαρράς (φωτ.) παντρεύτηκε με τη θεατρολόγο Ελενα Καρακούλη. Από χθες, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Πορεία», συνεργάζονται και επί σκηνής, αφού η Ελενα Καρακούλη σκηνοθετεί την παράσταση «Η γυναίκα από παλιά», του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ, έργο που μετέφρασε κιόλας. Μαζί του οι Στ. Γουλιώτη, Μ. Ζορμπά, Χ. Τζωρτζάκης, Ηλ. Μαυρομάτη. Το θέμα; Το κουβάρι των σχέσεων, η διαδικασία της ωριμότητας, οι συμβιβασμοί, οι αρνήσεις…

Mετά τον γάμο του με τον αγαπημένο του που είναι κατά πολύ νεότερός του, ο πολυτάλαντος Βρετανός Στίβεν Φράι επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά έκανε ορισμένες τολμηρές δηλώσεις για τον Υψιστο, που τον έβαλαν στο στόχαστρο των θρησκευομένων, στη Βρετανία και όχι μόνον. Μιλώντας στην ιρλανδική τηλεόραση, υποστήριξε ότι αν Εκείνος υπάρχει τελικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας «κακός, καπριτσιόζος και τερατώδης μανιακός» και πως από τη στιγμή που κάποιος γυρίζει την πλάτη στη θρησκεία, η ζωή γίνεται απλούστερη και πιο ευτυχής. Οι δηλώσεις του ανέβηκαν στο Διαδίκτυο και μέσα σε λίγη ώρα είχαν φτάσει τα δύο εκατομμύρια προβολές.

…Από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας στη δημοσιότητα. Μια σπάνια ηχογράφηση του 1968 με τον καταπληκτικό Λούις Αρμστρονγκ, η οποία είχε εξαφανιστεί για δεκαετίες, εντοπίστηκε και θα ακουστεί ξανά στα ραδιοκύματα. Πρόκειται για το πρόγραμμα του BBC Desert Island Discs που προσκαλούσε διάσημους μουσικούς. Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι αυτό το υλικό έχει χαθεί, αλλά τελικά εντοπίστηκε στο αρχείο του ίδιου του μουσικού που είχε 750 μαγνητοταινίες και φυλάσσεται στο μουσείο του στη Νέα Υόρκη.

… Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής λένε ότι αυτό το οικοδόμημα θα μπορούσε να σταθεί επάξια απέναντι στην αίγλη της εμβληματικής Οπερας του Σίδνεϊ. Η νέα πτέρυγα του University of Technology της ίδιας πόλης, που μόλις εγκαινιάστηκε, φέρει την υπογραφή του διάσημου Αμερικανού Φρανκ Γκέρι. Μοιάζει σαν τσαλακωμένη χάρτινη σακούλα που βάζουμε μέσα τα ψώνια του μπακάλη και προσελκύει όλα τα βλέμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή