Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολύ επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων Μεταίχμιο «Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς», σε κείμενα του Τάσου Αποστολίδη (φωτ.) και εικόνες του Γιώργου Ακοκαλίδη, κυκλοφορεί τώρα και στην Τουρκία, από τον ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο istos, σε μετάφραση του Berivan Bazencir. Ο εκδοτικός οίκος istos ιδρύθηκε το 2011 με πρωτοβουλία των μελών της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και θέτει ως βασικό του στόχο την προώθηση έργων σχετικών με την πολίτικη ιστορία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο αστικό βίο.

…Το Richard Stockton College of New Jersey αποτίνει φόρο τιμής στον Ιάκωβο Καμπανέλλη και παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του νεοελληνικού θεάτρου «Η αυλή των θαυμάτων». Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα ενώ η νέα μετάφραση στα αγγλικά που χρησιμοποιείται είναι του Δημήτρη Τρυφωνόπουλου. Το αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει επίσης σχετική έκθεση καθώς και εισηγήσεις και σεμινάρια, θα διαρκέσει πέντε ημέρες (18-22/2).

…Ολα τα (εισπρακτικά) ρεκόρ έσπασε το πολυσυζητημένο «Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι» κατά το άνοιγμά του αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες εισπράξεις μόνο στο πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής ανήλθαν στο αστρονομικό 240 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ του «Avatar». Πολύ δυνατό όμως ήταν το άνοιγμα της ταινίας και στη χώρα μας, με περισσότερα από 140 χιλιάδες εισιτήρια μέσα σε 4 ημέρες. Αν είναι έξυπνοι, οι πρωταγωνιστές Τζέιμι Ντόρναν και Ντακότα Τζόνσον θα έχουν εξασφαλίσει ποσοστά επί των εισπράξεων…

…Στην τηλεοπτική οθόνη ως μίνι-σειρά του BBC μεταφέρεται (προβάλλεται ήδη στη Βρετανία για την ακρίβεια) το πρώτο «ενήλικο» μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με τίτλο «The Casual Vacancy». Οπως έγινε γνωστό μάλιστα, η διάσημη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ» έδωσε τη συγκατάθεσή της προκειμένου να γίνουν κάποιες αλλαγές, ειδικά στο φινάλε της ιστορίας, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους παραγωγούς «υπερβολικά καταθλιπτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή