Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι αναγνώστες των βιβλίων μάλλον θα μισήσουν αυτή τη σεζόν», δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο δημιουργός του εκδοτικού φαινομένου αλλά και σεναριογράφος της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (φωτ.). Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μάρτιν πληροφόρησε το κοινό πως ο νέος κύκλος (πρεμιέρα 12/4) θα περιλαμβάνει περισσότερους από τους, trademark πια, ξαφνικούς θανάτους πρωταγωνιστών, και μάλιστα ηρώων οι οποίοι δεν μας έχουν ακόμα «αποχαιρετίσει» στα βιβλία.

…Εφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, η παλιά τραγουδίστρια της ποπ ΛέσλιΓκορ. Η καριέρα της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερου τραγουδιού, με το «Out Here On My Own» για την ταινία «Fame», ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν αναμφισβήτητα το «It’s My Party» του 1963 το οποίο την ανέβασε στο Νο 1 όλων των charts σε ηλικία μόλις 16 ετών. Πλην της μουσικής καριέρας της, η Λέσλι Γκορ υπήρξε και ακτιβίστρια με δυναμική παρουσία στον χώρο του φεμινιστικού κινήματος.

…Νέο τραγούδι με τίτλο «I can’t breathe» κυκλοφόρησαν οι Pussy Riot, το περίφημο γυναικείο πανκ δίδυμο από τη Ρωσία, που μεταξύ άλλων πέρασε 16 ολόκληρους μήνες στη φυλακή εξαιτίας των προσβλητικών για τον Βλαντιμίρ Πούτιν κομματιών του. Αυτή τη φορά, οι ανήσυχες Ρωσίδες στρέφουν την προσοχή τους στην υπόθεση της πρόσφατης δολοφονίας του Αφροαμερικανού Ερικ Γκάρνερ από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, με τους στίχους αλλά και τον τίτλο του τραγουδιού να παραπέμπουν ευθέως σε αυτήν.

…Στα σκαριά βρίσκεται η μεταφορά ενός ακόμη μυθιστορήματος του Νταν Μπράουν στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Τομ Χανκς. Συγκεκριμένα πρόκειται για το «Infernο», το οποίο θα σκηνοθετήσει ο Ρον Χάουαρντ, «Ενας υπέροχος άνθρωπος», ενώ όπως έγινε πρόσφατα γνωστό στο πλευρό του Αμερικανού ηθοποιού θα βρεθεί η ανερχόμενη Βρετανίδα Φελίσιτι Τζοουνς, υποψήφια στα επερχόμενα Οσκαρ για τον ρόλο της στο «The Theory of Everything».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή