Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο ένας Ελληνας εφοπλιστής πληρώνει τον τσουχτερό λογαριασμό του νομικού γραφείου που εμπλέκεται στην υπόθεση της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόκειται για τη νομική εταιρεία στην οποία εργάζεται η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν (φωτ.), η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ. Η Λιβανέζα νομικός επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα και τάχθηκε δημοσίως υπέρ της επιστροφής.

…Εχει το δικό του στίγμα γραφής ο συγγραφέας Ευγένιος Αρανίτσης. Ετσι, εντελώς διαφορετικά θα είναι και τα σεμινάρια στα οποία προσκαλεί να μετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται για τη διεύρυνση της προοπτικής της λογοτεχνίας, για την κατανόηση της συγγραφής ως τέχνης και τεχνικής. Με επίκεντρο την επεξεργασία των γραπτών όσων πάρουν μέρος στα σεμινάρια, που θα είναι τέσσερις ώρες εβδομαδιαίως, σε τρίμηνους κύκλους, ο συγγραφέας και δοκιμιογράφος θα έχει πολλά να διδάξει. Πληροφορίες: [email protected] ή στα τηλέφωνα 6985-864.932 και 6936-123.850.

…Ηταν η κατοικία στην οποία ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ταλέντα της δεκαετίας του ’80 έχασε τη ζωή του. Ο Ιαν Κέρτις των Τζόι Ντιβίζιον υπέφερε από κατάθλιψη, η οποία τον οδήγησε στην αυτοκτονία μόλις στα 23 του χρόνια. Το σπίτι αυτό, ένα αγγλικό αγρόκτημα, βγήκε προς πώληση την περασμένη εβδομάδα, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι θαυμαστές του να συγκεντρώσουν χρήματα και να το αγοράσουν. Ο στόχος τους ήταν να το μετατρέψουν σε μουσείο, αφιερωμένο στο είδωλό τους που «έφυγε» τόσο γρήγορα.

…Καλά τα νέα για τη London Symphony Orchestra. Ανακοινώθηκε χθες ότι τη θέση του επικεφαλής αναλαμβάνει ο διεθνούς φήμης Σάιμον Ρατλ. Ο Βρετανός -ο οποίος συγκεντρώνει τον σεβασμό όλων- επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά το Βερολίνο, με μεγάλες προσδοκίες. Οι πρώτες του δηλώσεις είναι ότι ονειρεύεται μια ορχήστρα με τον επαγγελματισμό και τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Κοντολογίς, όχι μόνο γνώση αλλά και μια νέα φιλοσοφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή