Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του αν. υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη ορίσθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως εξής: πρόεδρος, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης (φωτ.), αντιπρόεδρος, ο συγγραφέας και κινηματογραφιστής Αχιλλέας Κυριακίδης. Μέλη είναι ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο συνθέτης Γιώργος Χριστιανάκης, ο δημοσιογράφος, διευθυντής Parallaxis Γιώργος Τούλας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και η σκηνοθέτρια, ως εκπρόσωπος της ΝΕΡΙΤ, Κυριακή Μάλαμα.

…Τελικά δεν θα μάθουμε ποιος είχε δίκιο: ο μόδιστρος ή η βασίλισσα της ποπ; Ο λόγος για το διάσημο πέσιμο της Μαντόνα, πριν από μερικές ημέρες σε τελετή απονομής μουσικών βραβείων. Η τραγουδίστρια έχασε την ισορροπία της και το στιγμιότυπο μεταδόθηκε «ζωντανά» σε εκατομμύρια θεατές. Η Αμερικανίδα ισχυρίστηκε ότι για όλα έφταιγε η κάπα που φορούσε που δεν ξεκούμπωσε εύκολα. Ομως ο μόδιστρος Τζόρτζιο Αρμάνι που είχε αναλάβει την αμφίεσή της, την έβαλε στη θέση της. «Ολοι ξέρουμε πόσο δύσκολος χαρακτήρας είναι η Μαντόνα» είπε δημοσίως, ρίχνοντας το φταίξιμο σ’ εκείνην.

…Στo MOMA, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκη, εγκαινιάζεται την Κυριακή ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα σε μια προσωπικότητα που συνδυάζει πολλές ιδιότητες. Είναι μεν τραγουδίστρια αλλά η περσόνα της έχει διαστάσεις «εικαστικές». Ο λόγος για την Μπγιορκ (φωτ.), τα ρούχα, τα αντικείμενα, τα έργα τέχνης, τα βίντεο και όλα τα άλλα πράγματα που σχετίζονται με την ίδια και τη δουλειά της, που θα ενθουσιάσουν τους θαυμαστές της.

…Tη Δευτέρα 9 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του φετινού θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν» στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10). Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σεζόν 2013-2014 (Φθινόπωρο 2013 – Καλοκαίρι 2014), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι: Ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Ντένης Μακρής, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Σαράντης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή