Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομοιότητα ήταν εντυπωσιακή. Η κοπέλα με τη σπουδαία φωνή, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη (φωτ.) δοκιμάζει εδώ και λίγες μέρες στη σκηνή του θεάτρου REX και το υποκριτικό της ταλέντο, αφού πρωταγωνιστεί στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Εντίθ Πιάφ». Και τι δεν κάνει στη σκηνή του REX… Τραγουδάει, χορεύει, ερωτεύεται, βρίζει και γοητεύει το κοινό, αφού στην ουσία έχει επάνω της όλη την παράσταση που σκηνοθέτησε ο Πέτρος Ζούλιας. Και καταφέρνει να θυμίζει το πραγματικό σπουργιτάκι…

Ενθουσιώδεις κριτικές για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ απέσπασε ακόμα μια φορά η Ελεν Μίρεν – αυτή τη φορά στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, όπου παρουσιάζεται η θεατρική μεταφορά της ταινίας «The Audience» σε διασκευή Πίτερ Μόργκαν και σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι. «Η Μίρεν είναι απόλυτα καταπληκτική» ήταν το σχόλιο της κριτικού της New York Post, Elisabeth Vincentelli. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο πριν από δύο χρόνια, αποφέροντας στη διάσημη Βρετανίδα ηθοποιό ένα βραβείο Ολίβιε.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του μυθιστορήματος, «Εμείς» (εκδ. Μίνωας), υποψήφιου για το Booker 2014, ο Βρετανός συγγραφέας Ντέιβιντ Νίκολς θα συναντήσει τους Αθηναίους αναγνώστες του την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Public Συντάγματος. Μαζί του θα συνομιλήσουν ο πρόεδρος των εκδόσεων Μίνωας, Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, και η μεταφράστρια του έργου του Εφη Φρυδά. Το προηγούμενο μυθιστόρημα του Νίκολς, με τίτλο «Μία ημέρα», πούλησε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος κινηματογραφιστής Αλμπερτ Μέισλς, που το 1969 κατέγραψε ολόκληρη την αμερικανική περιοδεία των Rolling Stones -συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας ενός μέλους του κοινού στη διάρκεια της συναυλία τους στο Φεστιβάλ του Αλταμοντ- και δημιούργησε το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Gimme Shelter». Mαζί με τον αδελφό του, Ντέιβιντ, ο οποίος πέθανε το 1987, γύρισαν περισσότερες από 50 ταινίες αποσπώντας, μεταξύ άλλων, μία υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή