Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Δεν ήταν μόνο η ποιήτρια και έξοχη μεταφράστρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (φωτ.) πολύ χαρούμενη χθες. Ηταν και όλος ο κόσμος του βιβλίου που αγαπάει την αισθαντική και διεισδυτική ποίηση αυτής της ευαίσθητης γυναίκας, που δικαίως τιμήθηκε ομόφωνα με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας από την Επιτροπή Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων.

…Να ερμηνεύσει ένα τραγούδι στο Διάστημα σχεδιάζει η Βρετανίδα σοπράνο Σάρα Μπράιτμαν , η οποία εκπαιδεύεται για να περάσει 10 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η Μπράιτμαν έχει ζητήσει τη βοήθεια του τέως συζύγου της, Αντριου Λόιντ Ουέμπερ, και συνεργάζεται μαζί του για τη σύνθεση του κατάλληλου κομματιού, που θα μεταδοθεί ζωντανά στη Γη. Η διάσημη ερμηνεύτρια έχει καταβάλει 51 εκατ. δολάρια προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ του τριμελούς πληρώματος που θα μεταβεί στον ΔΔΣ με ένα ρωσικό αεροσκάφος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

…Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Τίτος Πατρίκιος  είναι ο επόμενος προσκεκλημένος της σειράς εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς στο καφέ του Ιανού». Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., ο ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής θα συζητήσει με τον Νίκο Θρασυβούλου για το έργο και τη ζωή του. Γεννημένος στην Αθήνα το 1928, ο Τίτος Πατρίκιος δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα το 1943 στο περιοδικό «Ξεκίνημα της Νιότης», ενώ η πρώτη ποιητική συλλογή του, με τίτλο «Χωματόδρομος», κυκλοφόρησε το 1954.

…Περισσότερες από 300 χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει η καμπάνια για την άρση της απόφασης του BBC να θέσει σε διαθεσιμότητα τον παρουσιαστή του «Top Gear» Τζέρεμι Κλάρκσον και να διακόψει την προβολή της δημοφιλούς σειράς μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με ένα περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο πάντα αθυρόστομος Κλάρκσον, που τον περασμένο Μάιο είχε δεχθεί μια «τελική προειδοποίηση» από τους προϊσταμένους του όταν χρησιμοποίησε μια ρατσιστική φράση στο πλατό, κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε έναν παραγωγό της εκπομπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή