Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο άλμπουμ των Muse –θα το έχουμε στις αρχές Ιουνίου– και αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε ακόμα ένα από τα νέα κομμάτια του, υπό τον τίτλο «Reapers». Οι πρώτες εντυπώσεις από τον δίσκο, που θα ονομάζεται «Drones», είναι πως ο Ματ Μπέλαμι (φωτ.) και η παρέα του μάλλον γυρίζουν προς παλαιότερα (και πολύ αγαπητά) μουσικά μονοπάτια, με τους Βρετανούς ρόκερ να δείχνουν έτοιμοι να προσθέσουν άλλο ένα δυνατό κεφάλαιο στην ήδη εξαιρετική δισκογραφία τους.

…Η πρώτη ίσως ταινία που παίρνει θέση για τα επόμενα Οσκαρ είναι το «Trumbo» του Τζέι Ρόουτς. Η ταινία αποτελεί βιογραφία του σπουδαίου χολιγουντιανού σεναριογράφου Ντάλτον Τράμπο («Σπάρτακος»), ο οποίος μπήκε στη μαύρη λίστα επί μακαρθισμού για ιδεολογικούς λόγους. Τον κεντρικό χαρακτήρα του φιλμ υποδύεται ο γνωστός από το τηλεοπτικό «Breaking Bad» Μπράιαν Κράνστον, ενώ στους υπόλοιπους ρόλους συναντάμε την Ελεν Μίρεν, τον Τζον Γκούντμαν και την Ελ Φάνινγκ.

…Ο δημιουργός του προ λίγων ετών εξαιρετικού ντοκιμαντέρ για τον Αϊρτον Σένα, Ασίφ Καπάντια, έχει αναλάβει να δημιουργήσει άλλο ένα, για μια επίσης πρόωρα χαμένη σταρ. Ο λόγος για την ταινία «Amy», η οποία θα εξερευνά τη ζωή και τη μουσική δημιουργία της Εϊμι Γουάινχαουζ, της ταλαντούχου καλλιτέχνιδος που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι, ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα περιλαμβάνει ανέκδοτο αρχειακό υλικό, καθώς και άγνωστες ώς τώρα ηχογραφήσεις.

…Ενα ακόμη λιθαράκι στον (ζωντανό) θρύλο του Οζι Οζμπορν  επιχειρεί να προσθέσει το νέο κόμικ –καλύτερα να πούμε graphic novel– που τον βιογραφεί. Με ζωή και μουσική καριέρα πραγματική μυθική, παρ’ όλες τις υπερβολές, ο τραγουδιστής των Black Sabbath αποτελεί αναμφίβολα εξαιρετικό υλικό ώστε οι συγγραφείς του «Ozzy Osbourne: The Metal Madman» να προσθέσουν άλλη μια ανάλογη «κομίστικη» βιογραφία δίπλα σε εκείνες των Τζον Λένον, Φρέντι Μέρκιουρι, Τζιμ Μόρισον και πολλών άλλων αστέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή