Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για τη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη  (φωτ.) «Νοτιάς». Πρόκειται για μια νοσταλγική κωμωδία ενηλικίωσης, που αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού καθώς αναζητά την ταυτότητά του μέσα από τη φαντασία και την τέχνη. Στην ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016, παίζουν οι Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνος, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Δημήτρης Ημελλος κ.ά. Επίσης σε μια εμφάνιση-έκπληξη η Ζωζώ Σαπουντζάκη!

…Στην Κεντρική Σκηνή του στην Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη που μας έρχεται (31/3, 8 μ.μ.) το συμπόσιο που διοργανώνει κάθε μήνα το Εθνικό Θέατρο. Ομιλητής αυτή τη φορά θα είναι ο καθηγητής φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Γιατί το θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την Ελληνίδα πόλιν». Την ομιλία θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό, ενώ συντονιστής του συμποσίου θα είναι ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης.

…Εγκαίνια το Σάββατο (28/3) για την έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι και ο λόρδος Βύρων», που διοργανώνει η Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Χ. & Σ. Μοσχανδρέου, στο Μεσολόγγι. Την πρωτοποριακή και πολυσύνθετη φυσιογνωμία του λόρδου Βύρωνα αποτυπώνουν με ζωγραφικά τους έργα καλλιτέχνες, νέοι και παλαιότεροι. Μεταξύ τους οι Μανώλης Χάρος, Χάρης Κοντοσφύρης, Γιάννης Αδαμάκης, Μίλτος Γκολέμας κ.ά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Σεπτεμβρίου και ύστερα θα μεταφερθεί στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην Αθήνα.

…Στον «Ιανό»  (Σταδίου 24) θα συναντηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο (27, 28/3, 9.30 μ.μ.) ο Νίκος Ξυδάκης και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στη συναυλία τους «Δύο δρόμοι για τον Ερωτόκριτο», στο πλαίσιο της εβδομάδας για την ποίηση. Θα παρουσιάσουν το μουσικό τους εγχείρημα πάνω στο ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου καθώς και άλλα τραγούδια της πορείας τους. Βραδιές «ερωτικής μυθολογίας» στις οποίες συμμετέχει στο τραγούδι η Αλίκη Ζωγράφου με μια αξιόλογη ομάδα μουσικών. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή