Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mετά τη διευθύντρια της Tate Britain, που παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, άλλος ένας εμβληματικός διευθυντής ετοιμάζεται να αφήσει το πόστο του. Ο Νιλ Μακ Γκρέγκορ (φωτ.), που ήταν επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου για 13 χρόνια, θα φύγει τον Δεκέμβριο. Και μπορεί στην πατρίδα του αυτό το νέο να ακούγεται ως κακή εξέλιξη, καθώς ο 68χρονος αποφάσισε να αφιερωθεί σε άλλα σχέδια, αλλά για την Ελλάδα είναι μάλλον μια ευχάριστη είδηση. Ο λόγος είναι πως ο Μακ Γκρέγκορ αντιστεκόταν σθεναρά σε κάθε συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ισως λοιπόν ο διάδοχός του να είναι πιο συζητήσιμος.

(…) Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού τη δεκαετία του ’80. Ο ηθοποιός Τζέιμς Μπεστ, γνωστός για τον ρόλο του ως σερίφης Ρόσκο, πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Ντιουκς», από τα πρώτα αμερικανικά σίριαλ που έγιναν τόσο δημοφιλή στη χώρα μας. Ο ηθοποιός είχε μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο αλλά και στη μικρή οθόνη.

(…) O ρόλος της ως Ρίπλεϊ στην ταινία «Αλιεν» του Ρίντλεϊ Σκοτ θεωρήθηκε ένας από τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας της. Και τώρα η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη για το πέμπτο σίκουελ που θα γυρίσει ο σκηνοθέτης Νιλ Μπλόμκαμπ. Η ηθοποιός ήταν εκείνη που είχε δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο φιλμ. Η Αμερικανίδα σταρ και ο σκηνοθέτης συνεργάζονται αυτήν την εποχή στα γυρίσματα της ταινίας «Chappie». Η καλή χημεία μεταξύ τους τόνωσε την επιθυμία τους να ξαναβρεθούν στα πλατό.

(…) Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη συνάντησαν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 τους ογδόντα πέντε προϊστάμενους των Γενικών Διευθύνσεων, των Κεντρικών, Περιφερειακών, Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών και Δημοσίων Μουσείων του υπουργείου. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα γνωριμίας και κυρίως ενημέρωσης για όλα τα θέματα και τα προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή