Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πραγματική ζωή απέχει πολύ από τους ρόλους που υποδύονται οι ηθοποιοί. Η Κέιτ Γουίνσλετ (φωτ.), που πρωταγωνιστεί στην ταινία εποχής «A little chaos», ενσαρκώνει μια χαρισματική κηπουρό που αναλαμβάνει να φτιάξει τους κήπους των Βερσαλλιών, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Λουδοβίκου του 14ου, τον οποίον ενσαρκώνει ο Αλαν Ρίκμαν. Ομως η ηθοποιός παραδέχεται ότι δεν ασχολείται καθόλου με τα φυτά στη δική της αυλή και δεν έχει καμιά επιδεξιότητα στην κηπουρική. Πάντως, η συνεργασία με τον Ρίκμαν αναμένεται να είναι συναρπαστική, μιας και θεωρείται από τους καλύτερους Βρετανούς ηθοποιούς.

(…) Η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν το «When a man loves a woman», ένα τραγούδι που πέρασε στα κλασικά. Χθες «έφυγε» από τη ζωή ο τραγουδιστής Πέρσι Σλέιτζ, σε ηλικία 73 ετών. Ο ερμηνευτής πέθανε στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας. Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του ήπατος στις αρχές του 2014.

(…) Μια εμβληματική προσωπικότητα των γαλλικών γραμμάτων απεβίωσε το Μεγάλο Σάββατο. Ο Φρανσουά Μασπερό, γνωστός ως συγγραφέας και δημοσιογράφος, αλλά ακόμα περισσότερο ως εκδότης αριστερών βιβλίων, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ανοιξε το περίφημο βιβλιοπωλείο του στο Καρτιέ Λατέν το 1955, σε ηλικία 23 ετών, το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης των πνευματικών ανθρώπων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ίδρυσε τις εκδόσεις που έφεραν το όνομά του. Ο πολυσχιδής Μασπερό ήταν και μεταφραστής, έχοντας μεταφέρει στα γαλλικά βιβλία του Κόνραντ και του Τζον Ριντ.

(…) Μία προσωπικότητα του ελληνικού χορού και του ελληνικού κινηματογράφου (αφού είχε χορέψει με τον παρτενέρ της Μανώλη Καστρινό σε πλήθος ταινιών), η Χρυσούλα Ζώκα, έφυγε από τη ζωή ανήμερα το Πάσχα, χτυπημένη από τον καρκίνο. Ηταν 86 χρόνων και μέχρι πριν από πέντε χρόνια μοιράστηκε τη ζωή της με τον ηθοποιό Γιώργο Φούντα, που γνωρίστηκαν και ερωτεύθηκαν το 1954. Η Χρυσούλα Ζώκα είχε μιαν ιδιαίτερη ομορφιά, γοητεία και κομψότητα, που διατήρησε ώς το τέλος της ζωής. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από την τελευταία δημόσια εμφάνισή της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή