Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνοθέτης, μεταφραστής και ηθοποιός, ο Εύης Γαβριηλίδης (φωτ.) συνέδεσε τη ζωή του με το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια. Η απώλειά του μας θυμίζει την πολύχρονη πορεία του και το έργο που άφησε επί σειρά ετών, κυρίως μέσα από τη δημιουργία και πνευματική προσφορά του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ), στο τιμόνι του οποίου ήταν από το 1975 ώς το 1989. Σκηνοθέτησε μεγάλο αριθμό παραστάσεων και συνεργάστηκε με πολλούς δημιουργούς και φορείς, όπως με το ΚΘΒΕ, κ.ά.

(…) Aγέραστος και ακμαίος, έχει ήδη στα σκαριά μια νέα μουσική παράσταση που αναμένεται να ξεσηκώσει τη Νέα Υόρκη, τον Δεκέμβριο. Ο Ντέιβιντ Μπάουι βρίσκεται πίσω από τη σύλληψη του «Lazarus», στο οποίο δεν θα εμφανίζεται επί σκηνής, αλλά στην ουσία θα είναι μια αναδρομή με τα σπουδαιότερα τραγούδια της καριέρας του, που θα ανέβει στο τέλος του χρόνου, στο New York Theatre Workshop. Μιλώντας στο BBC, ο σκηνοθέτης Ivo van Hove αποκάλυψε ότι κεντρικός ήρωας της παράστασης είναι ο Τόμας Νιούτον, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε ο τραγουδιστής στο φιλμ «The Man who fell to Earth».

(…) Στον δρόμο που χάραξε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία αποφάσισε να αφαιρέσει και τους δύο μαστούς της προληπτικά και να το πει δημοσίως, η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, ομολόγησε δημοσίως ότι προέβη σε διπλή μαστεκτομή, ύστερα από τη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από καρκίνο. Η ηθοποιός δήλωσε ότι είναι καλά και πως σε όλη αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία είχε στο πλευρό της τον άνδρα της και την οικογένειά της. Το καλό νέο είναι ότι έχει μεγάλες πιθανότητες πλήρους ίασης.

(…) Η απόφασή της να συμμετάσχει σε διαφημιστικό σποτ για την προώθηση μιας αεροπορικής εταιρείας την έβαλε στο στόχαστρο. Ο λόγος για τη Νικόλ Κίντμαν, που δέχθηκε τα πυρά από την Ενωση Αεροσυνοδών, μέλη της οποίας είχαν καταγγείλει τη συγκεκριμένη εταιρεία για κακές συνθήκες εργασίας. Επίσης, ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου –σύμφωνα με την Ενωση– τα δικαιώματα των γυναικών πλήττονται βάναυσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή