Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Αθήνα για την εξέλιξη και τον αθεϊσμό

Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς στην Αθήνα για την εξέλιξη και τον αθεϊσμό

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΩΠΑ. Για ένα διήμερο (24, 25/4) θα βρίσκεται στην Αθήνα ο διάσημος Βρετανός βιολόγος και συγγραφέας Ρίτσαρντ Ντόκινς (Richard Dawkins). Ο Ντόκινς έρχεται προσκεκλημένος των εκδόσεων Κάτοπτρον (από τις οποίες κυκλοφορούν τα βιβλία του στα ελληνικά) και των καταστημάτων Public, προκειμένου να συναντήσει το κοινό, σε μια εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 24 Απριλίου, στο The Hub Events (ώρα 7 μ.μ., Aλκμήνης 5, Κεραμεικός). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

O Ρίτσαρντ Ντόκινς θα συζητήσει με το κοινό για την εκκοσμίκευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, καθώς και για θέματα που αφορούν τη θεωρία της εξέλιξης και τον ίδιο. Ερωτήσεις μπορούν να σταλούν στο hashtag #Dawkins AthensPublic.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η υπεύθυνη εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας, κ. Ελίζα Γκορόγια, ενώ τον Ρίτσαρντ Ντόκινς θα παρουσιάσει στο κοινό ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Το δημοφιλέστερο βιβλίο του Ντόκινς είναι το «The God Delusion» (στα ελληνικά, «Η περί Θεού αυταπάτη», εκδ. Κάτοπτρον), το οποίο μεταφράστηκε σε 31 γλώσσες. Εκτός από τις σημαντικές εργασίες του στο πεδίο της βιολογίας, ο Ντόκινς είναι ευρέως γνωστός για τις απόψεις του περί θεωρίας της εξέλιξης και αθεϊσμού, καθώς και για την εναντίωσή του στον δημιουργισμό, στη θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού και στη θρησκεία.

Την επομένη, Σάββατο 25 Απριλίου, ο Ρίτσαρντ Ντόκινς θα συμμετάσχει σε ημερίδα για την Υπατία, τη φιλόσοφο, μαθηματικό και αστρονόμο. Το ολοήμερο συνέδριο θα γίνει στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι (από τις 10.30 π.μ.) και διοργανώνεται από τον πολιτιστικό οργανισμό «Απόλλωνος Ναός». Συμμετέχουν, επίσης, οι Δημήτρης Νανόπουλος, Διονύσιος Σιμόπουλος, Γεώργιος Κοντογιώργης, Ελση Σπαθάρη κ.ά. Οι ομιλίες θα πλαισιωθούν από καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Η εικαστικός Εύα Αποστολάτου θα εκθέσει πορτρέτο της Υπατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή