Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κορυφαία προσωπικότητα των γραμμάτων αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στον «Ιανό», στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου». Ο Γάλλος συγγραφέας Ζιλ Βενσάν (φωτ.) θα μιλήσει την Τρίτη (28/4) για τη ζωή του, το έργο, τη λογοτεχνία, αλλά και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας. Αφορμή η κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του «Το φιλί του θανάτου» από τις εκδόσεις Καστανιώτη (μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη), που έχει ως φόντο τον ισπανικό εμφύλιο. Σταδίου 24, ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.

…Στο Λονδίνο, για την παρουσίαση μιας συναυλίας στο Dingwalls, θα ταξιδέψει σε λίγες εβδομάδες ο Παύλος Παυλίδης. Στις 11/5 θα δοθεί και φυσικά συμμετέχουν οι B-Movies. Να πούμε ότι στη σκηνή του θρυλικού Dingwalls έχουν ανέβει καλλιτέχνες όπως οι Drifters, Coldplay, Foo Fighters, Ellie Goulding, The Strokes κ.ά. Από το πρόγραμμα του Παύλου Παυλίδη δεν θα λείπει μια αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του με τραγούδια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών μέχρι καινούργιο υλικό που θα ακούσουμε σύντομα.

…Κυκλοφορεί πολύ τελευταία. Στη σκηνή του θεάτρου, σε νέες εκδόσεις, στις καρδιές μας, στους δρόμους της Αθήνας με τη μορφή μιας σύγχρονης γυναίκας. Μιλάμε για την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, που βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο όχι μόνο μέσα από τη νέα σειρά παραστάσεων του έργου «Οδός Πολυδούρη» με την Ιωάννα Παππά στο θέατρο Θησείον, αλλά και μέσω του βιβλίου των εκδόσεων της Εστίας «Μαρία Πολυδούρη. Ρομάντσο και άλλα πεζά», που επιμελήθηκε η Χριστίνα Ντουνιά. Μια ωραία κεντρική παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (30/4) στο Polis Art Cafe, στις 7 μ.μ. Με ομιλητές την Ερη Σταυροπούλου, τον Τάκη Σπετσιώτη και τη Χριστίνα Ντουνιά.

…Πολύ μακριά από την επιθετική ελληνική πραγματικότητα έγινε η αλλαγή στη διεύθυνση του κορυφαίου θεάτρου του Λονδίνου Old Vic Theatre. Ο Κέβιν Σπέισι, στη λήξη της θητείας του κι έχοντας προσφέρει ένα πραγματικά αξιόλογο έργο, τιμήθηκε όπως του άξιζε, με ένα γκαλά στο οποίο συμμετείχαν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες. Στη θέση του είναι τώρα ο Matthew Warchus.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή