Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από δύο ημέρες κυκλοφόρησε στα αγγλικά το νέο μυθιστόρημα –11ο κατά σειρά– της Τόνι Μόρισον (φωτ.). Εχει τίτλο «God Help the Child» και, όπως γράφει στη χλιαρή κριτική της στο BBC η Lucy Scholes, το βιβλίο (λιγότερο από 200 σελίδες) παίρνει το νήμα από ένα προγενέστερο μυθιστόρημα της 84χρονης Μόρισον, τα «Γαλάζια μάτια», και επαναφέρει με τον μοναδικό της τρόπο θέματα παιδικής ηλικίας και διακρίσεων. Ωστόσο, γράφει το BBC, λείπει το μεγαλείο των προηγούμενων έργων της.

…Από τη Σιβηρία, που έχει επιλέξει ως μόνιμο τόπο διαμονής του, θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Αθήνα. Ο Μιχαήλ Ταρκόφσκι γεννήθηκε στη Μόσχα το 1958, σε μια οικογένεια με διεθνή ακτινοβολία στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία (θείος του ήταν ο Αντρέι και παππούς του ο Αρσένι Ταρκόφσκι). Ο ίδιος ασχολήθηκε πολύ λίγο με το σινεμά και αφιερώθηκε στην ποίηση και στην πεζογραφία. Σήμερα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει για τη ρώσικη λογοτεχνία και θα προβληθούν αποσπάσματα από ταινίες του.

Την αποκάλυψη ότι πάσχει από γλαύκωμα και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και πως χάνει σιγά σιγά την όρασή της έκανε σε αμερικανική ιστοσελίδα η γνωστή κωμικός Ροζάν Μπαρ. «Προσπαθώ απλώς να απολαμβάνω την όρασή μου όσο το δυνατόν γίνεται. Ξέρετε, να τη βιώνω στον υπέρτατο βαθμό. Ο μπαμπάς μου είχε το ίδιο πρόβλημα» συμπλήρωσε. Η τηλεοπτική σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Ροζάν Μπαρ, προβλήθηκε το διάστημα μεταξύ 1988 και 1997 και θεωρήθηκε κάτι το πρωτοποριακό για την εποχή, λόγω του τρόπου που παρουσίαζε την οικογένεια και τις γυναίκες.

Ενας αξιόλογος πιανίστας που έχει διαπρέψει στο εξωτερικό είναι ο Αρης Γραικούσης (φωτ.) και η ευκαιρία να τον ακούσουμε μας δίνεται την Κυριακή (26/4) στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στο ρεσιτάλ πιάνου που θα δώσει εκεί, στις 8.30 μ.μ. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στη ρομαντική περίοδο της κλασικής μουσικής και ο Αρης Γραικούσης, ξεκινώντας από την Πολωνία του Σοπέν και την Ουγγαρία του Λιστ, θα μας πάει στη Ρωσία του Μουσόργκσκι. Ραντεβού στον «Παρνασσό», στην Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή