Τιμή για τον ερευνητή Αδωνι Κύρου

Τιμή για τον ερευνητή Αδωνι Κύρου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τίμησε έναν σπουδαίο επιστήμονα.

Ο Αδωνις Αδώνιδος Κύρου αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος –έπειτα από πρόταση του καθηγητή Γιάννη Λώλου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή– για την πολύτιμη συμβολή του στην ανακάλυψη και ανάδειξη πλήθους αρχαιολογικών ευρημάτων σε πολλά σημεία της χώρας, αλλά κυρίως στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και στα νησιά Υδρα, Δοκό, Σπέτσες. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Λώλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» όχι μόνο η πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά πλήθος φίλων του τιμώμενου, συνάδελφοί του και ξεχωριστές προσωπικότητες: η ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου, η ομότιμος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λίλα Μαραγκού, πλήθος αρχαιολόγων (ανάμεσά τους και η σύζυγος του αείμνηστου Γιάννη Σακελλαράκη, Εφη Σακελλαράκη-Σαπουνά), οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Χρυσός και Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο πρώην πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρος Γέμπτος, ο ηπειρωτικής καταγωγής δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, ο Κώστας Φαφαλιός, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Τσακίρης, ο συγγραφέας και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Υδρας και πρόεδρος του Συλλόγου Οικολόγων Υδρας Μανόλης Τσακίρης κ.ά.

Πολύ συγκινημένος, ο Αδωνις Κύρου ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή Γιάννη Λώλο και όλο το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που τον τίμησαν με αυτόν τον τρόπο.

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Υδρα – Δοκός, 6.000 χρόνια πολιτισμός», του Συλλόγου Οικολόγων Υδρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή