Ο ιδιόρρυθμος κ. Ντέμπσεϊ

5' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω τι λέει ο αστρολογικός χάρτης του Πάτρικ Ντέμπσεϊ, σίγουρα όμως, όπως φαίνεται, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, το 2015 είναι για εκείνον χρονιά μεγάλων αλλαγών. Μέσα σε τέσσερις μήνες έχασε τη δουλειά του (στο «Grey’s Αnatomy»), χωρίζει (από τη δεύτερη σύζυγό του Τζίλιαν Φινκ) και έβγαλε στο σφυρί το σπίτι του (μια βίλα στο Μαλιμπού).

Η απώλεια της βίλας θα μπορούσε να αποδοθεί στο χωρισμό. Ο λόγος όμως που έκανε την Τζίλιαν Φινκ να ζητήσει διαζύγιο μετά από 15 χρόνια γάμου δεν είναι γνωστός. Σε κοινή τους δήλωση στις αρχές Ιανουαρίου αναφέρουν πως μόνη τους έννοια παραμένει η ευτυχία των παιδιών τους. Δεν είναι σαφές, επίσης, γιατί η δημιουργός του «Grey’s Ana-tomy», Σόντα Ράιμς, «απέσυρε» τον πρωταγωνιστή με ένα δραματικό επεισόδιο στις 23 Απριλίου. Για ποιο λόγο θύμωσε η Αμερικανίδα παραγωγός και σεναριογράφος; Και όμως. Ηταν η ίδια που του είχε δώσει το παρατσούκλι «κύριος Ονειρεμένος» και είχε εκμυστηρευτεί στην Οπρα το 2006: «Κοιτάζαμε το μόνιτορ και λέγαμε: Κοίτα τα ονειρεμένα του μάτια». Σε επίσημη ανακοίνωσή της έπλεξε το εγκώμιό του: «Ο Ντέρεκ Σέφερντ θα είναι για πάντα ένας απίστευτα σημαντικός χαρακτήρας – για τη Μέρεντιθ, για μένα και για τους θαυμαστές. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα αποχαιρετούσα τον κ. Ονειρεμένο. Η ερμηνεία του Πάτρικ Ντέμπσεϊ έπλασε τον Ντέρεκ σαν ένα μοναδικό παράδειγμα, ευτυχισμένο, θλιμμένο, ρομαντικό, πληγωμένο και πάντα αληθινό». Πέρα όμως από τις τυπικότητες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ράιμς δυσαρεστήθηκε γιατί ο 49χρονος πρωταγωνιστής είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν ντίβα. Και κάτι τέτοια εκείνη δεν τα συγχωρεί. Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν (βλέπε τις περιπτώσεις του δρος Πρέστον και της Ιζι, επίσης γιατρών του «Grey’s Anatomy»). Ετσι, μολονότι ο Ντέμπσεϊ είχε υπογράψει πέρυσι συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια, οι εμφανίσεις του δρος Ντέρεκ Σέφερντ αραίωσαν μέχρι που οι τηλεθεατές τον είδαν να πέφτει θύμα αυτοκινητικού δυστυχήματος ενώ βοηθούσε τραυματίες, να μένει κλινικά νεκρός από λάθος εκτίμηση συναδέλφου του κρανιοχειρουργού (τραγική ειρωνεία) και τον μεγάλο του έρωτα, τη Μέρεντιθ, να αποφασίζει τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.

102.000 υπογραφές

Οπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη εξαγρίωσε τους θαυμαστές, και κυρίως τις θαυμάστριες, των «ονειρεμένων» του ματιών – μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 102.000 υπογραφές ζητώντας την επιστροφή του. Προτείνουν μάλιστα και λύσεις: όλα όσα διαμείφθηκαν στο μοιραίο εκείνο επεισόδιο να είναι ένας κακός εφιάλτης του Ντέρεκ. «Η Σόντα Ράιμς έχει μεθύσει από την εξουσία. Θύμωσε με τον Ντέμπσεϊ και τον τιμωρεί έτσι; Και μετά, θεωρεί εκείνον ντίβα… Τελείωσα με αυτήν και με οποιαδήποτε σειρά της». «Πώς μπορείς να σκοτώνεις μια ιστορία αγάπης με τέτοιον τρόπο; Σύνελθε, Σόντα!» «Δεν έχω χάσει ούτε ένα επεισόδιο, αλλά ορκίζομαι ότι δεν θα το ξαναδώ». Αυτές είναι μερικές καταγραφές θυμωμένων τηλεθεατών στο Twitter.

Ο ίδιος ο ηθοποιός αρκείται στη δήλωση: «Πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη. Προφανώς ήταν η κατάλληλη στιγμή». Πολύ ψύχραιμη θέση για την απώλεια ενός ρόλου για τον οποίο αμειβόταν με 350.000 δολάρια το επεισόδιο και που, όπως λέει, του άλλαξε τη ζωή…

Κορίτσια και γυναίκες

Μια ζωή που σημαδεύτηκε από την έντονη προσωπικότητα της γραμματέως μητέρας του, Αμάντα, και είχε αρκετές αντιφάσεις. Στα 17, ο Αμερικανοϊρλανδός Πάτρικ Γκάλεν Ντέμπσεϊ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εγκατέλειψε το σχολείο και σύμφωνα με τις κακές γλώσσες άρχισε την υποκριτική για… να είναι πιο ελκυστικός στα κορίτσια. Ομως εκείνη που παντρεύτηκε στα 21 του ήταν μια ώριμη γυναίκα, η 48χρονη Ρόκι Πάρκερ, μάνατζέρ του και μητέρα του καλύτερού του φίλου. Σωστά μετρήσατε, διαφορά ηλικίας: 27 ολόκληρα χρόνια. Χώρισαν ύστερα από μια επταετία. Αυτό που περνάει από το μυαλό του καθενός το παραδέχτηκε και ο ίδιος πολύ αργότερα: «Ηταν ένας φροϊδικός εφιάλτης που έγινε γνωστός δημόσια… Νομίζω ότι έψαχνα μητέρα». Στα νομικά έγγραφα του δικαστικού αγώνα για το διαζύγιο εκείνο, που διήρκεσε 4 χρόνια, η Ρόκι τον κατηγόρησε ότι την κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά και ότι εκείνη τον βοήθησε να απαλλαγεί από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Λίγα χρόνια αργότερα, μετά από συνάντηση με τους δικηγόρους του, ανασκεύασε τα λεγόμενά της: «Στις διαδικασίες διαζυγίου πολλές φορές οι άνθρωποι υποστηρίζουν, εν θερμώ, πράγματα που δεν θα έλεγαν υπό άλλες συνθήκες». Οπως και να ’χει, ο γιος της, Κόρεϊ, και ο Πάτρικ παραμένουν καλοί φίλοι – ακόμη και μετά το θάνατό της.

Τα ατίθασα μαλλιά του τον έφεραν κοντά στη δεύτερη σύζυγό του, μακιγιέζ και κομμώτρια Τζίλιαν Φινκ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο κομμωτήριο όπου εργαζόταν εκείνη και μετά από φλερτ και… κουρέματα που διήρκεσαν τρία χρόνια, άρχισαν να βγαίνουν. Καρπός του γάμου τους, που έγινε το 1990, είναι τρία παιδιά, η 12χρονη Ταλούλα και οι δίδυμοι, 8ετείς σήμερα, Ντάρμπι και Σάλιβαν. Σε συνέντευξή του στην Telegraph το 2007 υποστηρίζει πως δεν θα ήταν επιτυχημένος αν δεν είχε τα παιδιά του. «Σου δείχνουν τα όριά σου. Η καμπή στη ζωή μου ήταν ο γάμος μου και η αγορά μιας φάρμας στο Μέιν. Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στην καριέρα σου, πάντα μπορείς να γυρίσεις σπίτι». Η εικόνα αυτή του καλού οικογενειάρχη, όμως, αμφισβητείται από τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά, που πολλές φορές στη διάρκεια του 15ετούς έγγαμου βίου τους μίλησαν για προβλήματα. «Ο Πάτρικ ασχολείται με πολλά πράγματα και του αρέσει να κρατάει χρόνο για τον εαυτό του», έγραφε το Star Magazine το 2011. «Συχνά η Τζίλιαν νιώθει εγκλωβισμένη στο σπίτι με τα παιδιά. Γι’ αυτό και του είπε να σταματήσει να συχνάζει στο γυμναστήριο. Πηγαίνει εκεί, πιάνει κουβέντα με το προσωπικό -και κυρίως τις νεαρές γυμνάστριες- και μένει επί ώρες. Μετά, βγαίνει για δείπνο με τους φίλους του. Πολλές φορές κυκλοφορεί χωρίς τη βέρα του. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, κοιμάται συχνά στον ξενώνα της βίλας τους στο Μαλιμπού». Το υπερπολυτελές σπίτι τους, 510 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 12 στρεμμάτων, με πισίνα, ξύλινα πατώματα και μεγάλα παράθυρα, είναι έργο του διάσημου Καναδοαμερικανού αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι για τον ζωγράφο Ρον Ντέιβις. Η οικογένεια Ντέμπσεϊ το αγόρασε έναντι 7 εκατομμυρίων το 2009 και το ανακαίνισε εκ βάθρων. Η τιμή του σήμερα είναι 14,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στην αγωγή διαζυγίου που κατέθεσε τον Ιανουάριο, η Φινκ ζητάει την κηδεμονία των παιδιών, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με το διαζύγιο διακυβεύεται και μια περιουσία 40 εκατ. δολαρίων – το ζευγάρι δεν είχε κάνει προσύμφωνο γάμου.

Την ημέρα που η σύζυγός του κατέθετε την αγωγή, ο Πάτρικ Ντέμπσεϊ, ο οποίος είναι συλλέκτης παλιών αυτοκινήτων και δεινός οδηγός αγώνων ταχύτητας, βρισκόταν για 24ωρο ράλι στην Ντεϊτόνα της Φλόριντα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την ημέρα που προβλήθηκε στις ΗΠΑ το επεισόδιο του «θανάτου» του – προετοιμαζόταν για ράλι στο εξωτερικό. Γιατί οι αγώνες ταχύτητας είναι για εκείνον κάτι παραπάνω από χόμπι, όπως δήλωσε το 2014 στα πιτς του Γκραν Πρι της Γερμανίας. «Μου δίνει κίνητρο. Αν εγκατέλειπα την ηθοποιία, νομίζω ότι πολύ εύκολα θα έκανα αυτό (σ.σ. θα συμμετείχε σε ράλι)». Το γιατί το είχε εξηγήσει σε άλλη του συνέντευξη: «Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Προσπαθείς συνεχώς να φτάσεις τα όρια…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή