Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τιμητική –και ουσιαστική– θέση του προέδρου της επιτροπής απέδωσαν οι υπεύθυνοι του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας στον Αλφόνσο Κουαρόν (φωτ.). Ο βραβευμένος με Οσκαρ Μεξικανός σκηνοθέτης θα απονείμει, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, τον Χρυσό Λέοντα και μια σειρά άλλων βραβείων στο φετινό φεστιβάλ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Κουαρόν έχει πολύ στενή σχέση με τη Μόστρα, αφού οι πιο επιτυχημένες ταινίες του («Gravity», «Τα παιδιά των ανθρώπων», «Θέλω και τη μαμά σου») έκαναν πρεμιέρα εκεί, κερδίζοντας στη συνέχεια παγκόσμια αναγνώριση.

(…) «Εφυγε» την Κυριακή, σε ηλικία 69 ετών, από τη ζωή ο μπασίστας των Abba Ρούτγκερ Γκούναρσον, ο οποίος συμμετείχε στο συγκρότημα σε όλη τη διάρκεια της πορείας του. Εκτός από τους Abba, ο Γκούναρσον είχε συνεργαστεί ως μπασίστας, κιθαρίστας και παραγωγός και με άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Σελίν Ντιόν, ο Ελτον Τζον και η Γκουέν Στεφάνι.

(…) «Δεν υπάρχουν πια μεγάλοι σταρ στη Γαλλία», δήλωσε η μεγάλη κυρία του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ σε πρόσφατη συνέντευξή της, αποδίδοντας το… φαινόμενο στην έλευση της τεχνολογίας: «Σταρ είναι κάποιος που πρέπει να τον βλέπουν λίγο και μετά να μένει διακριτικός, κλεισμένος. Με την εισαγωγή στην ψηφιακή εποχή, η εισβολή είναι στα πάντα, παντού και συνεχώς». Η Γαλλίδα ντίβα πρωταγωνιστεί στην ταινία «La Tete Haute», η οποία σε λίγες ημέρες ανοίγει το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

(…) Σε επίτιμο διδάκτορα ανέδειξε τον διάσημο τραγουδιστή και παραγωγό του χιπ χοπ Κάνιε Γουέστ το Art Institute of Chicago, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια όσον αφορά τις τέχνες στις ΗΠΑ. Ο Γουέστ, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να τελειώσει τις ακαδημαϊκές σπουδές του, είχε δηλώσει πριν από κάποιο διάστημα πως θα ήθελε πολύ να είχε αποφοιτήσει από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, γεγονός που θεωρήθηκε τιμητικό δεδομένης της θέσης του στη σύγχρονη αμερικανική κουλτούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή