Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ «The Price of Salt» είναι η επόμενη ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Κέιτ Μπλάνσετ (φωτ.) με τον τίτλο «Carol». Η πλοκή της ταινίας μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’50, όπου η παντρεμένη υπάλληλος ενός πολυκαταστήματος ερωτεύεται μια νεότερη συνάδελφό της (Ρούνεϊ Μάρα). Οταν η σπουδαία Αυστραλέζα ηθοποιός ρωτήθηκε αν η ίδια είχε ποτέ παρόμοια σχέση με κάποια γυναίκα, εκείνη απάντησε: «Ναι, πολλές φορές».

(…) Ενα σύντομο teaser δόθηκε στη δημοσιότητα από το HBO ως προάγγελος της πολυαναμενόμενης δεύτερης σεζόν του «True Detective», ωστόσο ήταν αρκετό για να προκαλέσει ενθουσιασμό και σχόλια. Σε αυτό ο Κόλιν Φάρελ και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές παρουσιάζονται σε ατμοσφαιρικά πλάνα, ενώ η συνοδευτική ανακοίνωση του καναλιού προϊδεάζει πως η ψυχική και ψυχολογική κατάσταση των ίδιων των ντετέκτιβ θα είναι εξίσου σημαντική με την κυρίως πλοκή.

(…) Κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά του, το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη με τίτλο «Στον διπλανό ουρανό». Με τις γνώριμες λιτές ενορχηστρώσεις αλλά και την έντονη εξομολογητική διάθεση αυτήν τη φορά, ο δημοφιλής τραγουδοποιός μαζί με την μπάντα του, τους B-Movies, κάνει ένα ακόμη μουσικό ταξίδι γεμάτο από εικόνες της φύσης αλλά και τον ρομαντισμό που τον διακρίνει. Ο νέος δίσκος κυκλοφορεί σε CD και ηλεκτρονική μορφή από την Inner Ear, ενώ η έκδοση του βινυλίου αναμένεται τον προσεχή Ιούνιο.

(…) Ενα νέο καλλιτεχνικό μονοπάτι φαίνεται πως ανακάλυψε ο πρωταγωνιστής των «X-Files» και «Californication» Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος ασχολείται και με τη συγγραφή, κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του μουσικό άλμπουμ με τίτλο «Hell or Highwater» και το αποτέλεσμα είναι αρκετά αξιόλογο. Η όλη ατμόσφαιρα του δίσκου θυμίζει αρκετά Μπομπ Ντίλαν, ωστόσο οι αιχμηροί στίχοι του που αγγίζουν μικρά και μεγαλύτερα φαινόμενα της πραγματικότητας λειτουργούν ευεργετικά και τον ξεχωρίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή