Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To 2009, o πιλότος Τσέλσι Σάλενμπεργκ κατάφερε να προσυδατώσει ένα αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, σώζοντας τις ζωές των 155 επιβατών. Το λεγόμενο «θαύμα του Χάντσον» ενέπνευσε τον Κλιντ Ιστγουντ (φωτ.), ο οποίος, μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του «Ελεύθερου σκοπευτή», αποφάσισε να σκηνοθετήσει μία ταινία βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Αμερικανού πιλότου. Μια παραγωγή της Warner, το φιλμ θα εστιάζει στα γεγονότα, που οδήγησαν στην πρόσκρουση του αεροσκάφους, αλλά και στην προσωπική ιστορία του πιλότου.

(…) Μία ακόμη συνέχεια στην τριλογία «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο, ανακοίνωσε η εκατομμυριούχος συγγραφέας Ε.Λ. Τζέιμς. Το νέο βιβλίο, με τίτλο «Γκρέι», θα αφηγείται ξανά την ιστορία της συνάντησης της αθώας Αναστάζια με τον αινιγματικό Κρίστιαν Γκρέι, αυτή τη φορά μέσα από την οπτική γωνία του αμφιλεγόμενου κυρίου Γκρέι. «Ο Κρίστιαν είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας και οι αναγνώστες πάντοτε γοητεύονταν από τις επιθυμίες, τα κίνητρα και το διαταραγμένο παρελθόν του», δήλωσε η συγγραφέας στην εφημερίδα Guardian.

(…) To βραβείο Silver Quill Pen στην 45η Εκθεση Βιβλίου του Μπιλμπάο παρέλαβε χθες ο Πέτρος Μάρκαρης. Τα τελευταία χρόνια, ο καταξιωμένος συγγραφέας έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων το βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του γαλλικού περιοδικού Le Point, το «Μετάλλιο Γκαίτε 2013» , το ιταλικό βραβείο «Ρέιμοντ Τσάντλερ» και το βραβείο «Πέπε Καρβάλιο» στην Ισπανία. Η έκθεση βιβλίου του Μπιλμπάο συνεχίζεται ώς τις 14 Ιουνίου.

(…) Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, η Πρεσβεία της Ιρλανδίας και το Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών στην Αθήνα διοργανώνουν εκδήλωση ποίησης, ιρλανδικής μουσικής και ομιλιών την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Συμμετέχουν ο ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ και Γιώργος Χουλιάρας, ενώ ο καθηγητής Kέβιν Μπάρι θα δώσει διάλεξη με θέμα «Συλλογική μνήμη, αρχαία παρελθόντα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή