Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία ανακοίνωση στο απολύτως προσωπικό του ύφος, ο αγαπητός σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου (φωτ.) επιβεβαίωσε την αποχώρησή του από την παράσταση «Νεφέλες», που θα σκηνοθετούσε. Η πρεμιέρα είχε οριστεί για τις 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, ενώ είχε περιληφθεί και στο πρόγραμμα των φετινών Επιδαυρίων, στις 14 και 15 Αυγούστου. Την ευθύνη της σκηνοθεσίας ανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης και μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα της περιοδείας της παράστασης.

(…) Στροφή 180 μοιρών έκανε η Apple, η οποία είχε ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να πληρώσει για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών κατά την τρίμηνη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο της streaming πλατφόρμας Apple Music που λανσάρεται την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, μετά τις αντιδράσεις δεκάδων ανεξάρτητων δισκογραφικών, αλλά και της διάσημης μουσικού Τέιλορ Σουίφτ, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως, τελικά, θα καταβάλει κανονικά τα προβλεπόμενα ποσά από την αρχή της λειτουργίας της νέας υπηρεσίας.

(…) Eπειτα από μεγάλο διάστημα που παρέμεινε ακέφαλη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου επέλεξε τον 43χονο Ρώσο μαέστρο Κίριλ Πετρένκο ως νέο καλλιτεχνικό διευθυντή. O Πετρένκο διαδέχεται τον Βρετανό αρχιμουσικό σερ Σάιμον Ρατλ και θα αναλάβει το 2018 οπότε απελευθερώνεται από τις υποχρεώσεις τους στην Κρατική Οπερα της Βαυαρίας στο Μόναχο. Ο σερ Σάιμον Ρατλ θα αναλάβει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2017, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ πιο νωρίς ώστε να υπάρχει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων.

(…) Πριν από μερικά χρόνια ιδρύθηκε η διεθνής πλατφόρμα Lean In από τη Σέριλ Σάντμπεργκ  με στόχο να φέρει κοντά ομάδες γυναικών και ανδρών για να δουλέψουν για την επίτευξη μιας πραγματικής ισότητας. Τα νέα είναι ότι το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone δημιουργεί τον πρώτο κύκλο του Lean In στην Ελλάδα και μας καλεί την ερχόμενη Τρίτη (30/6) στη συζήτηση που θα γίνει (7 μ.μ., Σκουφά 64 και Γριβαίων). Θα μιλήσουν οι Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Στέλλα Κάσδαγλη, Στάθης Χαϊκάλης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή