Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δεσμοί είναι γνωστοί και από μια άποψη έχουν γράψει ιστορία. Και η τεράστια τοιχογραφία που απεικονίζει τους Ερνεστ Χέμινγουεϊ και Φιντέλ Κάστρο (φωτ.) να δίνουν τα χέρια και καλύπτει εδώ και λίγες ημέρες ένα πάρκινγκ στο κέντρο της Αβάνας, στην Κούβα, αφηγείται ακριβώς αυτούς τους δεσμούς. Η είδηση, όμως, είναι ότι Κουβανοί αρχιτέκτονες, μηχανικοί και εργάτες θα δημιουργήσουν ένα διώροφο εργαστήριο, όπου χιλιάδες φωτογραφίες, βιβλία και γράμματα προς και από τον Χέμινγουεϊ θα μπορέσουν να συντηρηθούν. Ενα είδος μουσείου, δηλαδή, με εξασφαλισμένη προσέλευση.

(…) Το νέο του βιβλίο «Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας. Οπως τα έζησα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη», παρουσίασε την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής ο Πάνος Σόμπολος. Πολύνεκρα ναυάγια, επώνυμες απαγωγές, αεροπειρατείες, καταστροφικοί σεισμοί, μεγάλες πυρκαγιές, αεροπορικά δυστυχήματα, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα και πολλές άλλες υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο συνθέτουν το περιεχόμενο της νέας έκδοσης, για την οποία μίλησαν οι δημοσιογράφοι Χρίστος Βασιλόπουλος, Νικόλας Βαφειάδης, Μάρα Ζαχαρέα και ο επίσης δημοσιογράφος και διευθυντής της «Κ», Αλέξης Παπαχελάς.

(…) Στροφή προς την… εφηβεία φαίνεται πως θέλει να κάνουν η Sony και η Marvel με την επόμενη ταινία του «Σπάιντερμαν», ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα franchise της εταιρείας. Η νέα εκδοχή, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο νεαρός Τομ Χόλαντ του «The Impossible», θα βρίσκει τον διάσημο ήρωα πιθανότατα στα σχολικά ακόμα χρόνια, επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι, αφού το σινεμά των ηρώων κόμικς στοχεύει κυρίως στο (σίγουρο) εφηβικό κοινό των μούλτιπλεξ.

(…) Ξεπουλάει, κυριολεκτικά, το «Grey», το νέο βιβλίο της Ε.Λ. Τζέιμς, το οποίο αποτελεί συνέχεια, ουσιαστικά, της τριλογίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου «Vintage Books», το μυθιστόρημα της Τζέιμς πούλησε ήδη περισσότερα από 1,1 εκατομμύριο αντίτυπα σε τέσσερις, μόλις, ημέρες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή