Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 37 εκατομμύρια λίρες υπολογίζεται πλέον η αξία του ονόματος της Ε. Λ. Τζέιμς (φωτ.), της Βρετανίδας συγγραφέως της σειράς βιβλίων «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου κεφαλαίου με τίτλο «Γκρέι» σπάει ήδη όλα τα ρεκόρ στην Αγγλία και αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις συνολικές πωλήσεις, οι οποίες ανέρχονται στα 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αν σε αυτά τώρα προσθέσει κανείς τα δικαιώματα των (δεδομένα) υπερεπιτυχημένων ταινιών και των λοιπών προϊόντων, καταλαβαίνει πως η Ε. Λ. Τζέιμς έχει χτυπήσει κανονική «φλέβα» χρυσού.

(…) O διασημότερος μικρός μάγος στον κόσμο, ο Χάρι Πότερ, θα πατήσει το θεατρικό σανίδι του Λονδίνου. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ , δημιουργός της εκδοτικής σειράς που έχει πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια στον κόσμο, επιβεβαίωσε την πληροφορία στον λογαριασμό της στο Τwitter, χωρίς όμως να αποκαλύπτει περισσότερα παρά μόνο ότι η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2016. Αυτό που γνωρίζουμε για την ώρα είναι ότι ο τίτλος του έργου θα είναι «Harry Potter and the Cursed Child», και το έργο υπογράφεται από τη Ρόουλινγκ σε συνεργασία με τον Τζακ Θορν και τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι.

(…) Θυμάστε τις «Τρεις ημέρες του Κόνδορα», το πολιτικό θρίλερ του Σίντνεϊ Πόλακ που έκανε θραύση τη δεκαετία του ’70 με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ; Η εταιρεία Skydance ανέθεσε σε σεναριογράφο να γράψει το σενάριο της τηλεοπτικής εκδοχής μιας από τις πιο επιδραστικές ταινίες στην ιστορία του Χόλιγουντ. Ενας μυστικός πράκτορας της CIA, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κόνδορας», αντιλαμβάνεται ότι το κράτος έχει βάλει μπροστά την επιχείρηση να εξοντώσει όλο το τμήμα του κι όλους τους πράκτορες που γνωρίζουν ένα επικίνδυνο μυστικό.

(…) Φωτογράφοι όπως ο Σέσιλ Μπίτον, ο Ιρβινγκ Πεν, ο Νόρμαν Πάρκινσον και ο Ρίτσαρντ Αβεντον είχαν γοητευθεί από την προσωπικότητα της Οντρεϊ Χέπμπορν (1929-1983). Στις 2 Ιουλίου εγκαινιάζεται η μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα πορτρέτα της αξέχαστης σταρ στη National Portrait Gallery στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή