Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο μπασίστας και συνιδριτής του βρετανικού συγκροτήματος Yes, Κρις Σκουάιρ. Ο αυτοδίδακτος Σκουάιρ δημιούργησε τους Yes μαζί με τον τραγουδιστή Τζον Αντερσον το 1968 στο Λονδίνο. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψαν συμβόλαιο με την Atlantic Records και «άνοιξαν» τη θρυλική συναυλία της Τζάνις Τζόπλιν στο Royal Albert Hall. Τον περασμένο Μάιο, ο διάσημος μουσικός είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από μία σπάνια μορφή λευχαιμίας και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή περιοδεία της μπάντας.

(…) Ακολουθώντας τα ίχνη του Μάρτιν Σκορσέζε και της Ιζαμπελ Χούπερτ, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόκειται να προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του 15ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Μαρόκο, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου στο Μαρακές. «Το Βασίλειο του Μαρόκο» είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο, επομένως θα είναι μεγάλη μου χαρά να παραστώ στο Φεστιβάλ», δήλωσε ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης.

(…) Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε σε κοινό και κριτικούς το τελευταίο, αποχαιρετιστήριο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Top Gear», η οποία διεκόπη αιφνιδίως ύστερα από την απόλυση του παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον. Το επεισόδιο, διάρκειας 75 λεπτών, αποτελείται από λήψεις τραβηγμένες πριν από την επίθεση του Κλάρκσον σε έναν παραγωγό, τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και σκηνές όπου οι υπόλοιποι συντελεστές της σειράς εμφανίζονται στο άδειο στούντιο συνοδευόμενοι από έναν μεγάλο, πλαστικό ελέφαντα με το όνομα Τζέρεμι. «Eξυπνη, χαζή τηλεόραση», ήταν η περιγραφή της εφημερίδας Guardian για την εκπομπή, την οποία παρακολούθησαν 5,3 εκατ. τηλεθεατές το βράδυ της Δευτέρας.

(…) Εναν απρόσμενο «επισκέπτη» δέχθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Πάτι Σμιθ στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ του Glastonbury. Στη διάρκεια της συναυλίας, η μουσικός και τραγουδίστρια καλωσόρισε τον Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια του αφιέρωσε ένα ποίημα για τα 80ά γενέθλιά του, στις 6 Ιουλίου, ενθαρρύνοντας το κοινό να τραγουδήσει «happy birthday».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή