Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευγνωμοσύνη του στους μεγάλους Rolling Stones εξέφρασε ο επίσης σπουδαίος Buddy Guy (φωτ.) για την προσφορά τους στο αμερικανικό κοινό. Φυσικά η προσφορά της μπάντας είναι παγκόσμια, όμως ο κιθαρίστας από το Σικάγο αναφέρθηκε στο ότι οι Βρετανοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι επί της ουσίας σύστησαν στο λευκό αμερικανικό κοινό τους θρυλικούς μπλουζίστες του Νότου, που αποτελούσαν και δική τους πηγή έμπνευσης. Θρυλικές μορφές όπως ο Μάντι Γουότερς ή ο Λάιτνινγκ Χόπκινς, έγιναν έτσι ευρέως γνωστές μέσα από τα τραγούδια των Stones.

…Το πρώτο κομμάτι που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο (!) προβολές στο Vevo έγινε το «Blank Space» της Τέιλορ Σουίφτ. Η 25χρονη καλλιτέχνις, η οποία είναι από τις δημοφιλέστερες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, πρωταγωνιστεί σε ένα βιντεοκλίπ κατευθείαν βγαλμένο από το «αμερικανικό όνειρο». Ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Καν, πάντως, αναφέρει ως βασική επιρροή του το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Κιούμπρικ. Μόνο ο ίδιος ξέρει το γιατί.

…Τα περιφερειακά πρότζεκτ γύρω από τον «Πόλεμο των Αστρων» δεν έχουν τελειωμό απ’ ό,τι φαίνεται, με την Ντίσνεϊ να δείχνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο την επένδυση που έκανε με την αγορά του logo. Ετσι ανακοινώθηκε πως ο περιβόητος διαστημικός πειρατής Χαν Σόλο θα αποκτήσει το δικό του φιλμ, επικεντρωμένο στις νεανικές του περιπέτειες. Το ονόματα φυσικά για τον ρόλο είναι πολλά, με επικρατέστερο εκείνο του ανερχόμενου Ααρον Πολ του «Breaking Bad». Η σκηνοθεσία πάντως έχει «κλείσει» και θα είναι των Κρίστοφερ Μίλερ και Φιλ Λορντ («The Lego Movie»).

…Το μεγάλο μπάσιμο και στον χώρο του κινηματογράφου επιχειρεί το Netflix με δύο στοχευμένες ταινίες παραγωγής του, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο έτος. Η πρώτη είναι το «Beasts of No Nation», το οποίο θα σκηνοθετήσει ο ιδιοφυής Κάρι Φουκουνάγκα του «True Detective», ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο Ιντρις Ελμπα. Η δεύτερη ταινία θα φέρει τον τίτλο «The Ridiculous 6» και τους Ανταμ Σάντλερ και Στιβ Μπουσέμι στους βασικούς ρόλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή