Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 71 ετών, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Τόνι και Λόρενς Ολίβιε Ουαλλός ηθοποιός Ρότζερ Ρις (φωτ.), πιο γνωστός στο διεθνές κοινό χάρη στους ρόλους του σε τηλεοπτικές σειρές όπως «The West Wing», «Grey’s Anatomy» και «Singles», καθώς και τις ταινίες «Ρομπέν των Δασών: Οι ήρωες με τα κολάν» και «The Prestige». Ωστόσο, οι σημαντικότεροι ρόλοι της καριέρας του Ρις ήταν θεατρικοί, κάτι μάλλον αναμενόμενο για έναν ηθοποιό που μαθήτευσε στο πλευρό του σκηνοθέτη Τρέβορ Ναν, μαζί με την Τζούντι Ντεντς, τη Μάγκι Σμιθ και τον Αλαν Μπέιτς. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου εμφανιζόταν συστηματικά στο Μπρόντγουεϊ και το μιούζικαλ «The Visit».

(…) «Αν σκεφτόμουν πολύ έντονα ποιοι ηθοποιοί έχουν ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο ρόλο στο παρελθόν, δεν θα μπορούσα να αναλάβω τη δουλειά». Μιλώντας στο συνέδριο Comic-Con, στο Σαν Ντιέγκο, ο Μπεν Αφλεκ παραδέχτηκε ότι είχε αμφιβολλίες σχετικά με την καταλληλότητά του για τον ρόλο του Μπάτμαν στην ταινία «Batman v Superman: Dawn of Justice», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2016. Εντούτοις, ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ τον καθησύχασε υποστηρίζοντας ότι είναι ο ιδανικός ηθοποιός για την ενσάρκωση του μεγαλύτερου, πλέον, και πιο κουρασμένου υπερήρωα.

(…) Ισως το όνομά του δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, όμως τα «έργα» του κατάφεραν να διεισδύσουν σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο. Ο λόγος για τον σχεδιαστή παινχιδιών και πρόεδρο της Νιτέντο, Satoru Iwata , ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών. Ο Ιάπωνας προγραμματιστής ήταν υπεύθυνος για τη στροφή της εταιρείας προς τις πιο εύχρηστες κονσόλες, όπως το «Wii» και το «Nintendo DS», οι οποίες ήταν ελκυστικές ακόμα και σε ελάχιστα εξοικειωμένους με τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Iwata ήταν επικεφαλής της Νιτέντο από το 2002.

(…) Ενα εκατομμύριο δολάρια προσφέρει ανώνυμος δωρητής σε όποιον διαθέτει έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα κόκκινα γοβάκια της Ντόροθι από τον «Mάγο του Οζ». Τα μαγικά γοβάκια, που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ  (φωτ.) στην ταινία, κλάπηκαν πριν από δέκα χρόνια από το μουσείο της ηθοποιού στη Μινεσότα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή