Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Εζησε έναν ολόκληρο αιώνα ο ποιητής Ηλίας Σιμόπουλος  (φωτ.), που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών. Είχε γεννηθεί το 1913 στο Καστανοχώρι Μεγαλόπολης και καθιερώθηκε με το έργο «Αρκαδική ραψωδία» το 1958, ενώ η πρώτη του συλλογή, «Χαιρετισμός στον πρώτο ήλιο», είχε ήδη δημοσιευτεί μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1946. «Ο βίος του υπήρξε παράλληλος με τον βίο της ελληνικής κοινωνίας τον 20ό αιώνα. Αγωνίστηκε μαζί της για ελευθερία και ανεξαρτησία, ενώ στο ποιητικό του έργο αποτύπωσε με ενάργεια τις αγωνίες και τις προσδοκίες της», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

…Το «Xenia» είναι η ελληνική πρόταση για την 88η διοργάνωση των Οσκαρ στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία του Πάνου Κούτρα επελέγη χθες, έπειτα από συνεδρίαση της αρμοδίου επιτροπής. Μακάρι τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου να τη συμπεριλάβουν στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για τα βραβεία, που θα απονεμηθούν στις αρχές του 2016. Θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το σύνολο του κινηματογράφου μας.

…Την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 ανακοίνωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Κάνιε Γουέστ κατά τη διάρκεια των Μουσικών Βραβείων του ΜTV. Ο εκκεντρικός ράπερ, γνωστός για την (ανύπαρκτη) μετριοφροσύνη του, έβγαλε έναν δεκάλεπτο λόγο –με αφορμή τη βράβευσή του– όπου μίλησε περίπου για τα πάντα· από τα σούπερ μάρκετ μέχρι τα στάδια του μπέιζμπολ, καταλήγοντας πως «ναι, όπως θα μαντέψατε, πρόκειται να κατέβω για πρόεδρος το 2020». Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα επρόκειτο προφανώς για αστείο, με τον Κάνιε όμως ποτέ δεν ξέρεις…

…To Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας ξεκινά, και μαζί του έρχεται το… μέλλον, αφού εκεί θα παρουσιαστεί (στις 3/9) το «Beasts of No Nation», η πολυαναμενόμενη πρώτη ταινία παραγωγής του διαδικτυακού φαινομένου Netflix. Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ιντρις Ελμπα ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Γκάρι Φουκουνάγκα, της πρώτης σεζόν του «True Detective».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή