Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη τιμή έκανε το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού στη συγγραφέα μας Αλκη Ζέη (φωτ.), απονέμοντάς της τον τίτλο του Ταξιάρχη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων. Το έργο και η προσωπικότητα της Αλκης Ζέη είναι ιδιαίτερα γνωστά στη Γαλλία και χαίρουν εκτίμησης, ενώ τα περισσότερα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, βρίσκονται στις σχολικές βιβλιοθήκες και προτείνονται για ανάγνωση από εκπαιδευτικούς. Η τελετή παρασημοφόρησης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

…Αστέρες της παγκόσμιας μουσικής φαίνεται να κάνουν «ουρά» για να συμβάλουν με κομμάτια για το θεατρικό μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον παιδικό ήρωα «Μπομπ Σφουγγαράκη», το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Τελευταία προσθήκη στην all-star ομάδα, η οποία ήδη περιλαμβάνει ονόματα όπως η Σίντι Λόπερ, ο Τζον Λέτζεντ, ο Στιβ Τάιλερ, οι Flaming Lips κ.ά., είναι ο Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.). Ο σπουδαίος τραγουδοποιός αναμένεται να συμβάλει με νέα τραγούδια αλλά και επανεκτελέσεις παλιότερων επιτυχιών του.

…Σε επίτιμο διδάκτορα θα αναγορεύσει το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον καθηγητή Τέρι Ιγκλετον. Ο παγκοσμίου φήμης Βρετανός θεωρητικός της λογοτεχνίας και του πολιτισμού έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής καθώς και λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Η τελετή θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο στις 7 μ.μ., με είσοδο ανοιχτή στο κοινό.

…Ανοιξε χθες την αυλαία του το 72ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Στην πρεμιέρα της φετινής Μπιενάλε, η οποία περιλαμβάνει αρκετά πολυαναμενόμενα φιλμ, προβλήθηκε το «Everest» του Ισλανδού Μπαλτάζαρ Κορμακούρ («Το τελικό χτύπημα»). Στην ταινία, η οποία αφηγείται την αγωνιώδη ιστορία επιβίωσης μιας ορειβατικής αποστολής στο Εβερεστ, πρωταγωνιστεί ο Τζέικ Τζίλενχαλ, η Ρόμπιν Ράιτ, η Κίρα Νάιτλι και άλλοι επιφανείς ηθοποιοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή