Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε εχθές από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η Kάθριν Κόουλσον (φωτ.), η περίφημη «Κυρία με το κούτσουρο» (The Log Lady) της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Twin Peaks» του Ντέιβιντ Λιντς. Η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτιδα του μεγάλου σκηνοθέτη, έγινε ευρέως γνωστή –και αγαπητή– χάρη στον αινιγματικό ρόλο της στη σειρά της δεκαετίας του ’90· συγκεκριμένα, ερμήνευε μια μοναχική γυναίκα η οποία κυκλοφορούσε μονίμως με ένα κούτσουρο στην αγκαλιά, μοιράζοντας προειδοποιήσεις και συμβουλές. Η φαντασία του Λιντς στα καλύτερά της…

(…) Μια ενδιαφέρουσα άποψη, στο πλαίσιο της γενικότερης κουβέντας περί ισότητας των φύλων που έχει ανοίξει στο Χόλιγουντ, διατύπωσε η Μαριόν Κοτιγιάρ. Η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός επισήμανε πως η λέξη «φεμινισμός» δεν δημιουργεί ισότητα αλλά διαφοροποίηση, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά δεν θέλω να διαχωρίζω τους άνδρες από τις γυναίκες». Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές γυναικών που καταγγέλλουν άνιση μεταχείριση στην κινηματογραφική βιομηχανία.

(…) Για όγδοη χρονιά απονεμήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή», που τιμά κάθε χρόνο γυναίκες καλλιτέχνιδες στην αρχή της καριέρας τους. Η κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από τους Αντώνη Αντύπα, Ράνια Οικονομίδου, Δηώ Καγγελάρη, Γιάννη Καλαβριανό και Γιώργο Δεπάστα, αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει, για πρώτη φορά, δύο πρόσωπα: τις ηθοποιούς Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Λένα Δροσάκη. Και οι δύο τιμήθηκαν για τη μέχρι τώρα πορεία τους στο θέατρο, για το ήθος τους, αλλά και για τις φετινές ερμηνείες τους στις ελληνικές σκηνές.

(…) Για καλό σκοπό (καμπάνια κατά της φτώχειας) συναντήθηκαν προ ημερών, σε κοινή συναυλία, σπουδαία ονόματα της μουσικής στο Central Park της Νέας Υόρκης. Από τις ζωντανές εμφανίσεις ξεχώρισε εκείνη της Μπιγιονσέ, η οποία ένωσε τη φωνή της με αυτή του Εντι Βέντερ των Περλ Τζαμ, σε μια διασκευή του «Redemption Song» του Μπομπ Μάρλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή