Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 450 εκατ. βιβλία του Χάρι Πότερ (φωτ.) έχουν πουληθεί παγκοσμίως και η σειρά έχει μεταφραστεί σε εβδομήντα οκτώ γλώσσες. Τώρα οι ιστορίες της J.K. Rowling για το παιδί-μάγο ετοιμάζονται να αποκτήσουν έναν νέο κύκλο θαυμαστών, καθώς το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο του Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου ξεκινάει αυτές τις μέρες να πωλείται. Τα υπόλοιπα επτά βιβλία της σειράς θα εκδοθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Εικονογράφος των βιβλίων είναι ο Jim Kay.

(…) Ο Σουηδός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας Χένινγκ Μανκέλ, ο οποίος πέθανε στην ηλικία των 67 ετών από καρκίνο, ήταν διεθνώς αγαπητός από τους θαυμαστές του, επισήμανε σε συνέντευξή του ο διάσημος συγγραφέας Ιαν Ράνκιν. Ο Ράνκιν δήλωσε ότι ο Μανκέλ μέσα από τον Κουρτ Βαλάντερ, τον ήρωα των μυθιστορημάτων του, δημιούργησε ένα χαρακτήρα που μιλούσε σε ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και ήταν ένας άντρας που ήθελες να περάσεις χρόνο μαζί του. Ο Αρνε Νταλ, και αυτός γνωστός Σουηδός συγγραφέας αστυνομικών, είπε ότι έμαθε από τον Μανκέλ τα πάντα για την αστυνομική λογοτεχνία.

(…) Μετά την ερμηνεία του στο περυσινό «Rocky Horror Show», που συζητήθηκε θερμά, σειρά έχει για τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη ένας ακόμη δυνατός ρόλος. Αυτήν τη φορά θα είναι πάλι ο «κακός της παρέας», αφού θα υποδυθεί τον νεαρό Αλεξ, αρχηγό μιας συμμορίας και πρωταγωνιστή στο «Κουρδιστό πορτοκάλι», που θα ανεβάσει στο θέατρο Κιβωτός ο Γιάννης Κακλέας. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 15 του μήνα και μαζί με τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη θα δούμε τους Αγγελική Τρομπούκη, Βαγγέλη Χατζηνικολάου, Γιώργο Στάμο κ.ά.

(…) Θα θέλατε να μάθετε να αφηγείστε; Γιατί όχι; Η τέχνη της αφήγησης δεν απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες, αλλά και σε όσους αγαπούν τα παραμύθια. Η Σάσα Βούλγαρη, γνωστή στον χώρο της αφήγησης, διοργανώνει κάθε χρόνο ένα ετήσιο σεμινάριο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για το οποίο έχουν μείνει ακόμη λίγες θέσεις. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 5.30 – 8.30 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλ. 210-34.18.550, 210-95.72.613, Πειραιώς 206, Ταύρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή