Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία εξήντα πέντε ετών έφυγε από τη ζωή χθες στο Παρίσι η γνωστή Βελγίδα σκηνοθέτις Σαντάλ Ακερμαν (φωτ.). Η κινηματογραφίστρια που υπέφερε από μανιοκατάθλιψη είχε αρχίσει τη σταδιοδρομία της στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Η τελευταία της ταινία «No Home Movie» ήταν αφιερωμένη στη μητέρα της (επιβιώσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης) και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

(…) Διακριτικά έντονη, λαμπερά κομψή παρουσία, αστή ώς το κόκαλο στη ζωή και στο θέατρο, η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει ήδη αφήσει το ίχνος της στην ελληνική θεατρική και κινηματογραφική ιστορία του περασμένου αιώνα. Ο αδελφός της, ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, «υπογράφει» μια σύντομη μνεία: «Πάνε τόσες μέρες από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου που έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη και τα συλλυπητήρια από φίλους και θαυμαστές συνεχίζουν να φτάνουν. Η οικογένειά της θερμά ευχαριστεί και θυμίζει ότι το 40θήμερο μνημόσυνό της θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.15 από το Α΄ Νεκροταφείο».

(…) Στα βιβλιοπωλεία θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες να πωλείται το νέο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη με τίτλο «Το φαράγγι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η γνωστή συγγραφέας επιστρέφει έπειτα από τέσσερα χρόνια δημιουργικής σιγής στις προθήκες με ένα μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες συνειδήσεις που δεν είναι ποτέ απολύτως καθαρές αλλά και για τα μεγάλα μυστικά και τις αλήθειες που δυσκολευόμαστε να κοιτάξουμε κατάματα.

(…) Στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή θα είναι αφιερωμένες οι δύο συναυλίες που θα δοθούν στις 19 και 20 του μήνα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων (9 μ.μ.). Πρόκειται για δύο βραδιές «Υπέρ των προσφύγων» όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος (φωτ.) θα ερμηνεύσει είκοσι δύο τραγούδια από το ρεπερτόριό του μαζί με την Ελένη Βιτάλη. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων μέσω της εθελοντικής-κοινωνικής οργάνωσης Αρσις. Πληροφορίες στο τηλ. 210-82.17.877.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή