Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bελτιώθηκε αισθητά το κλίμα με την κινεζική αντιπροσωπεία της υπηρεσίας εναλίων αρχαιοτήτων της ασιατικής χώρας που ήρθε στην Ελλάδα για να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη δική μας αντίστοιχη εφορία, κάτι που δεν κατέστη τελικά εφικτό. Το κείμενο της συμφωνίας θα επανεξεταστεί και από τις δύο πλευρές, ενώ οι Κινέζοι συνάντησαν τον νέο υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά  (φωτ.), ο οποίος ενημερώθηκε για το θέμα. Χθες η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τοποθεσίες εναλίων ερευνών στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για να ιδρυθεί Κινεζική Αρχαιολογική Σχολή στην Αθήνα.

(…) Υπήρξε αναμφισβήτητα ο συγγραφέας που έβαλε τους κατασκόπους στη ζωή μας. Ομως, ύστερα από μια τεράστια καριέρα με μυθιστορήματα, που βασίστηκαν στον πρότερο επαγγελματικό του βίο ως στέλεχος της βρετανικής κατασκοπείας, o Τζον Λε Καρέ εκδίδει ένα έργο με τόνο αυτοβιογραφικό, όπου αναφέρεται σε όλους αυτούς που του έδωσαν το έναυσμα για να γράψει τα βιβλία του. Το νέο του πόνημα έχει τίτλο «The Pigeon Tunnel» και κυκλοφορεί οσονούπω.

(…) Eίναι ένας σκηνοθέτης που δεν φοβήθηκε ποτέ τη γνώμη των άλλων. Από την αρχή της καριέρας του έκανε τόσο ξεχωριστές ταινίες που κάποιοι προσπάθησαν να αντιγράψουν το στυλ του, που δεν είχε καμιά σχέση με το πολιτικώς ορθό. Τώρα, ο Κουέντιν Ταραντίνο βρίσκεται στο επίκεντρο λίγο πριν από τη νέα του ταινία, «Hateful Eight», επειδή χρησιμοποιεί στους διαλόγους τη λέξη «νέγρος» προσβάλλοντας την κοινότητα των Αφροαμερικανών. Είχε δεχθεί βέλη και όταν παρουσίασε το θέμα των σκλάβων σαν σπαγγέτι γουέστερν στο φιλμ «Τζάνγκο».

(…) Eπίτιμος προσκεκλημένος του φεστιβάλ Lumiere στη Λυών, εμφανίστηκε χθες σε μια τιμητική εκδήλωση όπου προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ «Ο Μπελμοντό από τον Μπελμοντό». Ο γνωστός, συμπαθής Μπεμπέλ βιογραφήθηκε κινηματογραφικά από τον γιο του, Πολ, ο οποίος ήταν επίσης παρών σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια. O Πολ παρουσιάζει τον διάσημο ηθοποιό ως πατέρα, σε απλές στιγμές της ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή