Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μποϊκοτάζ φαίνεται να κηρύσσει η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά των ταινιών του Κουέντιν Ταραντίνο (φωτ.), αφού ο τελευταίος εθεάθη σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο συνδικάτο αστυνομικών της πόλης εξέδωσε ανακοίνωση-κόλαφο κατά του δημοφιλούς σκηνοθέτη μετά τις δηλώσεις του περί «δολοφόνων αστυνομικών», οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών τους. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη συγκεκριμένη (ειρηνική) πορεία η αστυνομία προχώρησε σε 11 συλλήψεις.

(…) Παροξυσμό έχει προκαλέσει στο YouΤube αλλά και στις υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες η κυκλοφορία του «Hello», του πρώτου σινγκλ από τον αναμενόμενο νέο δίσκο της Αντέλ. Υπό τον τίτλο «25» το άλμπουμ θεωρείται από τα πλέον αναμενόμενα της χρονιάς, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα 27,7 εκατομμύρια views του βιντεοκλίπ του «Hello» μόνο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του (πάνω από 90 εκατ. στο σύνολο), αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

(…) Θέση υπέρ του αυστηρότερου ελέγχου στη διακίνηση και την κατοχή όπλων στις ΗΠΑ πήρε η διάσημη κωμικός Εϊμι Σούμερ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός, η οποία είναι αυτή τη στιγμή από τα πιο «καυτά» ονόματα της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει ξεκινήσει τη σχετική εκστρατεία μέσω των social media, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τοποθετείται και ο ξάδερφός της Τσακ Σούμερ, ο οποίος είναι γερουσιαστής με το Κόμμα των Δημοκρατικών.

(…) Ως αυτοπροσωπογραφία αναγνωρίστηκε από ειδικούς ένα σκίτσο της συγγραφέως Σαρλότ Μπροντέ, το οποίο μέχρι τώρα θεωρούνταν άλλης φύσης. Η διάσημη δημιουργός της «Τζέιν Εϊρ» εκτιμάται πως έκανε το συγκεκριμένο σκίτσο το 1843, όταν βρισκόταν εσώκλειστη σε σχολείο των Βρυξελλών. Η αυτοπροσωπογραφία χρονολογείται, λοιπόν, 4 χρόνια πριν από την έκδοση του διάσημου μυθιστορήματος –που θεωρείται επίσης εν μέρει αυτοβιογραφικό–, ενώ εικονίζει την ίδια παρόμοια με την περιγραφή της πρωταγωνίστριας του βιβλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή