Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτησε, ξεναγήθηκε, άκουσε αιτήματα, την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς (φωτ.) κατά την επίσκεψή του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Στάθη Λιβαθινό και τον αναπληρωτή Θοδωρή Αμπαζή. Δεσμεύτηκε να δει το θέμα του φοιτητικού εισιτηρίου και αμέσως μετά επισκέφτηκαν το Σχολείον της Ειρήνης Παππά στην οδό Πειραιώς επίσης, όπου υπάρχει η σκέψη να μεταστεγαστεί η Δραματική Σχολή. Αναμένουμε…

(…) Συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία του διεθνώς ο πολυσυζητημένος «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου. Το βρετανικής παραγωγής φιλμ του Ελληνα κινηματογραφιστή αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, με τελευταίο δείγμα τις τέσσερις υποψηφιότητες που εξασφάλισε για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το γεγονός μάλιστα ότι αυτές αφορούν βασικές κατηγορίες (Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Σενάριο, Ανδρική Ερμηνεία) επιβεβαιώνει πως ο «Αστακός» είναι από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς.

(…) Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αυστριακός ζωγράφος Ernst Fuchs, συνιδρυτής της βιεννέζικης σχολής του φανταστικού ρεαλισμού. Ο Fuchs ήταν γνωστός για τα έργα του με χαρακτηριστικό τους τα έντονα χρώματα που συνδυάζονταν αλληγορικά με θρησκευτικά θέματα. Ηταν επίσης ταλαντούχος γλύπτης, αρχιτέκτονας, σκηνογράφος, συνθέτης, ποιητής και τραγουδιστής. Γεννημένος στη Βιέννη ήταν το μοναχοπαίδι ενός Εβραίου εμπόρου αντικών και μιας Καθολικής μοδίστρας. Βαπτίστηκε Καθολικός κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των ναζί για να ξεφύγει από το Ολοκαύτωμα.

(…) Τους επαίνους των κριτικών δέχτηκε η νέα σκηνοθεσία του σερ Κένεθ Μπράνα για το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ που παρουσιάζεται στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου στο Garrick Theatre από την ομάδα του Μπράνα. Μαζί με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που πρόσφατα δημιούργησε το δικό του θεατρικό συγκρότημα παίζει η Τζούντι Ντεντς. H εφημερίδα Guardian μίλησε για μια παραγωγή που δεν φοβάται να θίξει τις σκοτεινές πλευρές του σαιξπηρικού παραμυθιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή