Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε χαρακτηριστεί ο θρύλος της R&B. Ο διάσημος πιανίστας από τη Νέα Ορλεάνη Αλέν Τουσέν (φωτ.) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο WWL. Οπως δήλωσε η οικογένειά του, ο διάσημος μουσικός πέθανε στη Μαδρίτη τη Δευτέρα το βράδυ. Λίγο νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο Τεάτρο Λάρα, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. Η τελευταία του εικόνα ήταν εν δράσει, στη συναυλία, από το βίντεο που ανέβασαν οι διοργανωτές.

(…) Ιππότης, πλέον, της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας είναι ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σόφι Χάντερ, ο… Σέρλοκ Χολμς αναγορεύθηκε, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, Ταξιάρχης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ο Κάμπερμπατς, εσχάτως, έχει λάβει ενεργό δράση υπέρ των Σύρων προσφύγων, ζητώντας, κατά τη διάρκεια της παράστασης, από το κοινό να βοηθήσει έμπρακτα τους πρόσφυγες, ενώ η ομιλία του προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση.

(…) Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει η ευρωπαϊκή σόλο περιοδεία του Πρινς. Για πρώτη φορά στη διάρκεια της καριέρας του, ο διάσημος ποπ σταρ πρόκειται να παίξει σόλο κομμάτια στο πιάνο. Η περιοδεία ξεκινάει στις 21 του μήνα από την Αυστρία και θα συνεχίσει με τέσσερις συναυλίες στην Αγγλία. Οταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει τώρα, ο Πρινς απάντησε: «Πρέπει να δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Με το πιάνο ένα τραγούδι είναι πιο γυμνό, πιο αγνό, μπορείς να δεις πιο καθαρά το νόημά του».

(…) Είναι πάντα πιο διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις βιβλίων ξένων συγγραφέων, όπου έχουμε την ευκαιρία ως κοινό να γνωρίσουμε τον δημιουργό της ιστορίας. Ετσι θα συμβεί απόψε στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Μπαρμπαρά Κασέν «Η νοσταλγία. Πότε λοιπόν είναι κανείς σπίτι του;» παρουσία της συγγραφέως. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι και στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης οι Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου, Θανάσης Καράβατος και Θάλεια Δραγώνα. Ωρα έναρξης στις 7 μ.μ. Σίνα 31.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή