Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική είδηση για τον κόσμο του χορού είναι ότι ο διάσημος Βρετανοϊνδός χορογράφος και χορευτής Ακραμ Καν  (φωτ.) πρόκειται να χορογραφήσει το πρώτο του κλασικό μπαλέτο, μια εκδοχή της «Ζιζέλ» που θα κάνει πρεμιέρα το 2016 στο Μάντσεστερ. Ο Ακραμ Καν είναι γνωστός για τη μείξη του σύγχρονου και του ινδικού κλασικού χορού στα έργα του. Η «Ζιζέλ» του θα δημιουργηθεί για το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, που διευθύνει η πρώην μπαλαρίνα Tamara Rojo.

(…) Οι εκδόσεις Ικαρος, με την τρίτη γενιά στο τιμόνι πλέον, κάνουν διαρκώς αισθητή την παρουσία τους, σε όλα τα είδη των εκδόσεων. Αυτήν τη φορά, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, θα πάρουν μέρος στο AthensCon στο περίπτερο Β12 στο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου. Θα βρίσκονται εκεί ο Αλέκος Παπαδάτος  και οι υπόλοιποι συνδημιουργοί των graphic novels «Δημοκρατία» και «Logicomix», καθώς και ο Ευγένιος Τριβιζάς με τον Νίκο Κούτση, οι οποίοι δημιούργησαν τη «Θαυμαστή καμήλα». Δεν θα παρευρεθούν απλώς, θα πάρουν μέρος και σε εκδηλώσεις.

(…) Τον γνωρίζουμε και τον αγαπάμε από τα τραγούδια του, υπήρξε ιδρυτικό μέλος ενός από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα, των Πυξ Λαξ. Ο λόγος για τον Φίλιππο Πλιάτσικα του οποίου τη Δευτέρα (16/11) κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα με τίτλο «Το όνομα» και παράλληλα και ο νέος δίσκος του με τίτλο «Ενας ολοκαίνουργιος κόσμος». Ο δίσκος περιλαμβάνει τα τραγούδια που συναντάει ο αναγνώστης στις σελίδες του βιβλίου και που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.

(…) Το πρώτο λογοτεχνικό βραβείο Warwick prize for writing, αξίας 25.000 ευρώ, κέρδισε η συλλογή διηγημάτων του Phil Klay  (φωτ.), Αμερικανού πρώην πεζοναύτη, με τίτλο «Redeployment». Οι ιστορίες του βιβλίου, που αναφέρονται στον πόλεμο στο Ιράκ, αναλύονται από την πλευρά στρατιωτών που βρέθηκαν εκεί, αλλά και από αυτήν των συζύγων τους που έμειναν πίσω στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή