Ο πόλεμος των Ατκινσον

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκείνος ήταν σοβαρός, κοιτούσε το φακό μάλλον ξαφνιασμένος, αλλά έδειχνε χαλαρός. Εκείνη χαμογελούσε, κάποια στιγμή μάλιστα δεν δίστασε να κάνει ένα χαριτωμένο σκέρτσο προς την πλευρά του φωτογράφου. Και οι δύο ήταν σπορ ντυμένοι. Κουβάλησαν τα σακουλάκια με χώμα και τις γλάστρες -κυρίως λουλούδια- που μόλις είχαν αγοράσει, μπήκαν στο δικό του απαστράπτον σπορ Audi και… end of story. Ή, μάλλον, η αρχή – μιας ιστορίας προδοσίας και, ίσως, εκδίκησης, που πριν από λίγες μέρες έφτασε μέχρι τα βρετανικά δικαστήρια.

Τον Φεβρουάριο του 2014, όταν η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε φωτογραφίες του Ρόουαν Ατκινσον και της κατά 28 χρόνια νεότερης συντρόφου του, Λουίζ Φορντ (από ένα φυτώριο στο νότιο Λονδίνο), η κοινή γνώμη στη Βρετανία εξεπλάγη. Ολοι ήξεραν -ή τουλάχιστον νόμιζαν- πως ο Mr Bean είχε έναν τέλειο γάμο. Ηταν παντρεμένος από το 1990 με την όμορφη Σουνέτρα Σάστρι, τη γυναίκα που τον στήριξε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, είχαν δύο παιδιά και μαζί απολάμβαναν την τεράστια περιουσία που ο Ατκινσον απέκτησε με τους διάσημους… μορφασμούς του στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Και μπορεί έτσι να ήταν τα πράγματα μέχρι τη μέρα που ο Ρόουαν συνάντησε τη Λουίζ.

Ηταν χειμώνας του 2013, όταν ο δημοφιλής ηθοποιός αποφάσισε να ανεβάσει την παράσταση «Quartermaine’s Terms» στο Γουέστ Εντ. Από την πρώτη στιγμή την πρόσεξε. Αυτό που του άρεσε στη Λουίζ Φορντ, πέρα από τα… προφανή χαρίσματά της, ήταν η κωμική φλέβα της και η χαρά της ζωής που εξέπεμπε. Της έδωσε το ρόλο μιας απατημένης συζύγου! Η χημεία επί σκηνής σύντομα μεταφέρθηκε στα παρασκήνια του Wyndham’s Theatre. Μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς ήταν αχώριστοι. Ο Ατκινσον μάζεψε τα πράγματά του από την αξίας 21 εκατ. στερλινών οικογενειακή έπαυλη κοντά στον Τάμεση (που διαθέτει γήπεδο του τένις και εσωτερική πισίνα) και μετακόμισε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου, το οποίο αγόρασε έναντι 4 εκατ. στερλινών. Ηδη περνούσε τις περισσότερες νύχτες στο δυαράκι της Λουίζ…

Από τη μέρα που οι φωτογραφίες της Daily Mail έκαναν το γύρο του κόσμου, η Σουνέτρα, 54 ετών σήμερα, δεν έχει κάνει ούτε μία δημόσια δήλωση. Σύμφωνα με άτομα του κύκλου της, είναι ακόμα σοκαρισμένη – ειδικά από το γεγονός ότι ο άνδρας της την εγκατέλειψε για μια τόσο νεότερή της γυναίκα. Τίποτα στην έγγαμη ζωή τους, λένε ακόμα, δεν προμήνυε μια τέτοια καταιγίδα. Πριν από λίγες μέρες, κανείς από τους δύο πρώην συζύγους δεν παρευρέθη στο κεντρικό οικογενειακό δικαστήριο του Λονδίνου, όπου εκδικάστηκε η αίτηση διαζυγίου που είχε καταθέσει εκείνη, με αιτιολογία την «παράλογη συμπεριφορά» του… Το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή απόφαση υπέρ του διαζυγίου και η διαδικασία διήρκεσε μόλις 65 δευτερόλεπτα.

Ο κουμπάρος και το μυστικό του

Γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο Ρόουαν ήταν τότε ένας ανερχόμενος ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στη θρυλική κωμική σειρά του BBC «Μαύρη οχιά» και η ινδικής καταγωγής Σουνέτρα ήταν μία από τις μακιγιέζ του στούντιο. Ερωτεύθηκαν παράφορα. Παντρεύτηκαν το 1990 στη Νέα Υόρκη, με κουμπάρο τον Στίβεν Φράι, συνάδελφο και φίλο του γαμπρού, και η γαμήλια δεξίωση έγινε στο φημισμένο Russian Tea Room, ένα από τα πιο ακριβά εστιατόρια του Μανχάταν. Και κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια: ο κουμπάρος ήταν ερωτευμένος με τη νύφη! Στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2010, ο «κατά 90% γκέι» (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) ηθοποιός και σκηνοθέτης γράφει: «Η Σουνέτρα ήταν λαμπερή, αστεία, πραγματικά σαγηνευτική. Δεν έμοιαζε με κανένα από τα κορίτσια που είχα γνωρίσει μέχρι τότε. Σκεφτόμουν να της ζητήσω να βγούμε, όταν έμαθα από τον Ρόουαν ότι είχαν ήδη σχέση…».

Οι τρεις τους παρέμειναν φίλοι μέχρι σήμερα. Δεν ξέρουμε ποιου τη θέση έχει πάρει ο Στίβεν Φράι στον «πόλεμο των Ατκινσον» ούτε πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά του ζευγαριού, o 22χρονος Μπέντζαμιν και η 20χρονη Λίλι. Ολοι, επίσης, περιμένουν την επόμενη κίνηση της Σουνέτρα. Οι δύο πρώην σύζυγοι θα κληθούν να μοιράσουν μια περιουσία που ξεπερνά τα 70 εκατ. στερλίνες. Και η απατημένη δεν θα δείξει έλεος, λένε όσοι την ξέρουν. Είναι πολλά τα λεφτά, Mr Bean…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή