Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού αλλά και τιμητική βράβευση κέρδισε ο πολυαγαπημένος Βρετανός Μάικλ Κέιν (φωτ.) το Σάββατο το βράδυ (12/12) στην 28η τελετή των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Βερολίνο. «Εδώ και πενήντα χρόνια δεν έχω κερδίσει ούτε ένα βραβείο στην Ευρώπη και μόλις κέρδισα δύο σε μια βραδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κέιν. Η Σαρλότ Ράμπλινγκ κέρδισε το βραβείο συνολικής προσφοράς και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού. Πάντως πολλοί από τους καλλιτέχνες μίλησαν για τη μεγάλη τους ανησυχία για την Ευρώπη, με τον Βιμ Βέντερς να υπενθυμίζει την «τυραννία του τείχους του Βερολίνου και την ανάγκη να μην επιστρέψουμε πίσω στον χρόνο».

(…) Στην ίδια τελετή, στο Βερολίνο, με βραβείο έφυγαν και οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου: το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου σεναριογράφου για την ταινία «Αστακός». Εν τω μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο 19/12 στο θέατρο «Ροές» παρουσιάζεται κι ένα θεατρικό κείμενο του Ευθύμη Φιλίππου, με τίτλο «Τα ωραία μας χέρια», σε σκηνοθεσία Εφης Μπίρμπα, μια δουλειά που είναι αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης των συντελεστών της παράστασης με τον συγγραφέα του κειμένου. Στην παράσταση παίζουν οι Ιπ. Δελβερούδης, Ν. Καμόντος, Ελ. Μολέσκη, Ευαγ. Ράντου, Αρης Σερβετάλης, Αχ. Χαρίσκος.

(…) Είναι η πρώτη βιογραφία ενός μεγάλου Ελληνα φιλοσόφου που έχει αφήσει έντονα τα ίχνη του στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκέψη. Η βιογραφία του Κορνήλιου Καστοριάδ. μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πόλις». Εχει τίτλο «Μια ζωή» και την υπογράφει ο Φρανσουά Ντος. Μετάφραση, Ανδρέας Παππάς.

(…) Στο αρχαιολογικό μουσείο της Βασιλείας βρίσκεται αυτή την περίοδο μια από τις εκθέσεις του δημιουργού του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (φωτ.), του οποίου η έκθεση στο Μουσείο Ηρακλειδών («Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων») έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Η αντίστοιχή της με τίτλο «The Hi-Tech Inventions of Ancient Greece. The origins of modern technology» περιόδευσε στην Ευρώπη και θα μείνει στη Βασιλεία έως το τέλος Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή