Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την απολαυστική απεικόνιση της αμερικανικής νεολαίας των 70s με το «Dazed and Confused» (1993), ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (φωτ.) επιστρέφει εξερευνώντας αυτή τη φορά τη δεκαετία του 1980. Το «Everybody Wants Some», του οποίου το πρώτο τρέιλερ κυκλοφόρησε χθες, περιγράφει χιουμοριστικά τις περιπέτειες μιας παρέας νεαρών φοιτητών κάποιου αμερικανικού πανεπιστημίου. Κάπως δύσκολο η συγκεκριμένη ταινία να φτάσει το προ 20ετίας πρότυπό της, ωστόσο ακόμα και ένα «ποιοτικό» «American Pie» είναι ευπρόσδεκτο.

(…) Ως τον πιο υπερτιμημένο, τουλάχιστον από μισθολογική άποψη, ηθοποιό του 2015 ανακήρυξε τον Τζόνι Ντεπ το περιοδικό Forbes. Ο Αμερικανός σταρ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε διάφορες, μάλλον αποτυχημένες εισπρακτικά, ταινίες («Ο κύριος Μόρντεκαϊ», «Κυριαρχία» οι πιο πρόσφατες), υπολογίζεται πως έφερε πίσω μόλις 1,2 δολάριο για κάθε ένα που εισέπραξε ως αμοιβή. Η αρνητική πρωτιά ωστόσο είναι πιθανότατα προσωρινή, καθώς τα επερχόμενα σίκουελ της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» και των «Πειρατών της Καραϊβικής» θα αποκαταστήσουν την «τάξη».

(…) Στη χθεσινή εορταστική συνάντηση που είχε η Κατερίνα Κοσκινά στο ΕΜΣΤ με τους δημοσιογράφους, εμφανίστηκε και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ο οποίος φημίζεται για το χιούμορ του. Οταν τον ρώτησαν οι εκπρόσωποι του Τύπου για το θέμα του Γιώργου Λούκου, απάντησε: «Βρίσκω την όλη υπόθεση εντελώς περιττή. Αντί να ψάχνουμε και για άλλους Λούκους, πάμε να διώξουμε και τον έναν που έχουμε». Οπως φαίνεται, ένας Λούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

(…) To λες και ιστορική στιγμή. Ανεξάρτητα από τις υπερβολές, η απόφαση ώστε να διατεθεί ολόκληρη η μουσική κληρονομιά των Beatles σε υπηρεσίες streaming για πρώτη φορά, καταδεικνύει πως το μέλλον της βιομηχανίας βρίσκεται εκεί. Επί της ουσίας είναι το τέλος μιας δικαστικής διαμάχης, μεταξύ της δισκογραφικής Αpple και του ομώνυμου τεχνολογικού κολοσσού, που επιτρέπει την κυκλοφορία. Αυτό ωστόσο λίγο μετράει. Οι φίλοι των Beatles θα λάβουν ένα ωραίο δώρο για τις γιορτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή