Πρόσωπα: «Θέλω το Amazon να κερδίσει ένα Οσκαρ»

Πρόσωπα: «Θέλω το Amazon να κερδίσει ένα Οσκαρ»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω το Amazon να κερδίσει ένα Οσκαρ»: αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του εμπορικού και διαδικτυακού κολοσσού, Τζεφ Μπέζος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την εντατικοποίηση της κινηματογραφικής δραστηριότητας της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο Μπέζος ανέφερε πως στόχος του Amazon είναι η παραγωγή 16 προσεγμένων ταινιών τον χρόνο, προκειμένου κάποιες από αυτές να διακριθούν και στα Οσκαρ. Η αρχή πάντως έγινε με το «Chi-raq», το νέο φιλμ του Σπάικ Λι, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα.

«Εφυγε» την Κυριακή από τη ζωή ο θρυλικός διευθυντής φωτογραφίας του Χόλιγουντ Χάσκελ Βέξλερ, σε ηλικία 93 ετών. Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής, ο οποίος έχει βραβευτεί με δύο Οσκαρ, είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του σε κλασικά φιλμ των δεκαετιών του 1960 και του 1970, όπως η «Φωλιά του κούκου», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», «In the Heat of the Night», «Υπόθεση Τόμας Κράουν» κ.ά. Ο Βέξλερ είχε επίσης σκηνοθετήσει 12 ταινίες ο ίδιος, οι περισσότερες στο είδος του ντοκιμαντέρ.

Το νέο «Top Gear» συμπλήρωσε το κουαρτέτο των παρουσιαστών του και είναι έτοιμο για δράση! Σχεδόν. Αν και δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, η ολοκληρωτικά ανανεωμένη αυτοκινητιστική σειρά του BBC βρίσκεται στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών. Με τον βετεράνο παρουσιαστή Κρις Εβανς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο τιμόνι, συν τον δημοσιογράφο Κρις Χάρις και τους οδηγούς αγώνων Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Σαμπίνε Σμιτς, το νέο «Top Gear» καλείται να σταθεί επάξια στη μετά Τζέρεμι Κλάρκσον εποχή.

Η εξιστόρηση μιας από τις πιο ηρωικές επιχειρήσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται να αποτελεί το επόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Κρίστοφερ Νόλαν. Ο ιδιοφυής σκηνοθέτης του «Σκοτεινού ιππότη» και του «Interstellar» θα γυρίσει την πρώτη του πολεμική ταινία με θέμα την επιχείρηση «Ντιναμό», χάρη στην οποία περισσότεροι από 300.000 στρατιώτες των Συμμαχικών δυνάμεων φυγαδεύτηκαν από τις ακτές της Δουνκέρκης κατά τη γαλλική υποχώρηση του 1940.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή