Πρόσωπα: Η Ανι Λίμποβιτς παρουσιάζει νέα σειρά προσωπογραφιών

Πρόσωπα: Η Ανι Λίμποβιτς παρουσιάζει νέα σειρά προσωπογραφιών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα δουλειά της φωτογράφου Ανι Λίμποβιτς (φωτ.) παρουσιάζεται στο Λονδίνο (στο Wapping Hydraulic Power Station) και είναι μια εντυπωσιακή καινούργια σειρά προσωπογραφιών επιτυχημένων γυναικών. Η έκθεση «Women: New Portraits» είναι το νέο πρότζεκτ-παραγγελία της ελβετικής τράπεζας UBS, που μετά το Λονδίνο (έως 7/2) θα ακολουθήσει διεθνή περιοδεία, με στάση σε εννέα μεγάλες πόλεις: Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Μέξικο Σίτι, Κωνσταντινούπολη, Φρανκφούρτη, Νέα Υόρκη και Ζυρίχη.

(…) Μακριά από την εδουαρδιανή ατμόσφαιρα του «Downton Abbey», η Μάγκι Σμιθ επιστρέφει στον κινηματογράφο ως εκκεντρική άστεγη στην ταινία «The Lady in the Van». Υποδύεται (είναι κυριολεκτικά αγνώριστη) τη Miss Shepherd, μια γυναίκα που κατασκήνωσε στο προαύλιο του σπιτιού του συγγραφέα Αλαν Μπένετ και έμεινε εκεί για 15 χρόνια. Η ταινία είναι παραγωγής του BBC, με σκηνοθέτη τον Νίκολας Χάιτνερ. Τον ρόλο του Αλαν Μπένετ ερμηνεύει ο Τζέιμς Κόρντεν.

(…) Tην πρώτη της περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 2011 ανακοίνωσε, μέσω Twitter, η σούπερ σταρ πλέον στον χώρο της μουσικής Adele. Θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι Αμερικανοί θαυμαστές της έχουν ήδη αρχίσει να αγοράζουν εισιτήρια. Καθόλου περίεργο βέβαια, καθώς στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του φρέσκου τελευταίου άλμπουμ της, «25», έφτασαν τις πρώτες τρεις εβδομάδες τα 5 εκατ. αντίτυπα.

(…) Θαυμαστό ντεμπούτο χαρακτηρίστηκε η ποίηση της νεαρής Sarah Howe, η οποία απέσπασε το βραβείο T.S. Eliot στη Βρετανία, με έπαθλο 20.000 στερλίνες, για τη συλλογή της «Loop of Jade». Η Sarah Howe, που διερευνά τη διπλή βρετανική και κινεζική κληρονομιά της, είναι η νεότερη ποιήτρια που κερδίζει αυτό το βραβείο γοήτρου, το οποίο καθιερώθηκε το 1993. Στη βραχεία λίστα υπήρχαν ισχυρές υποψηφιότητες: Ντον Πάτερσον, Κλόντια Ράνκιν, Σον Ο’ Μπράιεν και Λες Μάρεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή