Πρόσωπα: Ο ακούραστος Πλάθιντο Ντομίνγκο

Πρόσωπα: Ο ακούραστος Πλάθιντο Ντομίνγκο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 Ιανουαρίου έχει γενέθλια και θα συμπληρώσει τα 75 του χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, ο Ισπανός τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο (φωτ.) είναι ακμαίος και ακούραστος. Χθες έδωσε ρεσιτάλ στη Μόσχα και την Κυριακή τραγουδάει στο Δουβλίνο. Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή. Στις 28 Ιανουαρίου συναυλία στο Μαϊάμι, την 1η Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο, ακολουθούν εμφανίσεις στη Σκάλα τον Μάρτιο. Αποκορύφωμα, η συμμετοχή του στο ανέβασμα του Simon Boccanegra στη Μετροπόλιταν και στο Λισέου της Βαρκελώνης.

(…) Toν αγαπήσαμε στους «Ghostbusters», όπου υποδυόταν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, αλλά και στη σειρά «The Sopranos» ως δικηγόρο του Τόνι Σοπράνο. Ο Ντέιβιντ Μαργκιούλις πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 78 ετών έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στο σινεμά, στην τηλεόραση και κυρίως στο Μπρόντγουεϊ. Πρωτοεμφανίστηκε σε παράσταση του 1973 και από τότε συμμετείχε σε επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές, όπως το «Angels in America: Perestroika».

(…) H τεράστια αράχνη της υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες της Τate Modern, πριν από 16 χρόνια. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι έργα της Λουίζ Μπουρζουά θα παρουσιαστούν με το άνοιγμα της νέας πτέρυγας του μουσείου. Το έργο της επέκτασης της Tate Modern βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί. Η διάσημη Γαλλίδα καλλιτέχνις έκανε μερικά από τα σημαντικότερα έργα της όταν είχε περάσει ήδη τα 80 της χρόνια και ήταν δραστήρια έως τον θάνατό της, σε ηλικία 98 ετών.

(…) «Σκίζει» , όπως ήταν αναμενόμενο, στις πωλήσεις το «Blackstar». Ο τελευταίος δίσκος του Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος κυκλοφόρησε μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατό του, είναι πραγματικά καλός. Αποτελεί δε άλλη μία απόδειξη της δημιουργικής δύναμης του Βρετανού μουσικού, ο οποίος ήταν ικανός να επαναπροσδιορίζεται καλλιτεχνικά ώς το τέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή