Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ευχαρίστως θα έπαιζα τον Βλαντιμίρ Πούτιν!». Αυτή τη δήλωση έκανε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (φωτ.), συμπληρώνοντας πως βρίσκει τον Ρώσο πρόεδρο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία. Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος θεωρείται φαβορί της φετινής οσκαρικής κούρσας χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία του στην «Επιστροφή» του Γκονζάλες Ινιαρίτου, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον Πούτιν και να μιλήσει μαζί του για ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Ντι Κάπριο εκδήλωσε ακόμα ενδιαφέρον και για άλλους χαρακτήρες από τη ρωσική ιστορία όπως ο Λένιν ή ο Ρασπούτιν.

(…) Εφυγε προ λίγων ημερών από τη ζωή ο Αμερικανός ηθοποιός Νταν Χέιγκερτι, ο οποίος έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 1970 με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον «Βίο και την πολιτεία του Γκρίζλι Ανταμς». Η low-budget παραγωγή για όλη την οικογένεια πήγε πολύ καλά στα εισιτήρια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ολόκληρο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό franchise και τον Χέιγκερτι να μετατρέπεται σε καλτ φιγούρα, αγαπημένη του κοινού.

(…) Η Αννα Φρανκ «προκαλεί» διεθνή αναστάτωση 70 χρόνια μετά τον θάνατό της. Ενας Γάλλος ακαδημαϊκός και μία βουλευτής «ανέβασαν» ελεύθερα στο Διαδίκτυο το «Ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» με το σκεπτικό ότι στην Ευρώπη η προστασία πνευματικών δικαιωμάτων εκπνέει επτά δεκαετίες μετά τον θάνατο του δημιουργού. Κάτι, το οποίο όμως αρνείται το Iδρυμα Aννα Φρανκ, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα των βιβλίων, υποστηρίζοντας ότι τα φημισμένα απομνημονεύματα εκδόθηκαν μεταγενέστερα και έπειτα από επιμέλεια. Τα ανηρτημένα κείμενα, που μετράνε χιλιάδες «κλικ», έχουν γίνει αντικείμενο νομικής διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών.

(…) O Dennis Owusu-Ansah είναι ένας Γκανέζος καλλιτέχνης και γραφίστας με έδρα τη Νέα Υόρκη, του οποίου οι δημιουργίες έχουν κατακτήσει το Διαδίκτυο. Πρόσφατα παρουσίασε μια σειρά εικόνων με Αφροαμερικανούς ποπ σταρ όπως οι Beyonce, Sean Combs, Jay Z, Kanye West, Meagan Good, Rihanna κ.ά., ντυμένους με παραδοσιακές στολές από τη Νιγηρία, την Γκάνα, την Κένυα. Στη σελίδα του στο Instagram και το Facebook έγιναν viral.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή